Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Kitap
 

Bir Konuk yazar: Görme Engelliler için "Eskişehir'i Görsem"

Bir Konuk yazar:  Görme Engelliler için "Eskişehir'i Görsem"
 

Konuk yazarımız: Halk Bilimci Ergün VEREN.


Türk Folkloru Araştırmaları Yönetim Kurulu'nda görevli Halk bilimci arkadaşımız Ergün VEREN, son zamanlardaTürk Folkloruna,Türk halk bilimine takdire değer hizmetler veriyor. Hani bir söz vardır "Kır atın yanında duran, ya huyundan, ya suyundan yararlanır "diye bir söz vardır. Halk bilimci yazar arkadaşımız da Ergün VEREN Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı sevgili kadim dostum Prof.Dr. İrffan Ünver Nasrattınoğlu'nun yanındadır. Hatta yanılmıyorsam Prof.Dr. İrfan Ünver Bey'in manevi oğludur. Ben de sevigili İrfan Ünver 'i 40 yıldan bu yana tanıyorum.Yurt içinde ve yurtdışında gitmediğiyer yoktur. Çağımızın bir Evliya Çelebi'si gibi geziyor. veGittiği yerlerin halk kültürüne dayalı kitaplar yazıyor. 100'den fazla folklorla ilgiyli yapıtları vardır.Heykeli dikilecek adamdır İrfan Ünver NASRATTINOĞLU.

İşte folklorcu arkadaşımız Ergün VEREN 'de ışığını, gücünü burdan alıyor diyebilirim... ESKİŞEHİR'İ GÖRSEM kitabı için kutluyorum. Konu ile ilgili yazıyı vehaberi bu köşemde sizlerle burada paylaşmaktan ben de onur duyuyorum. Sevgili gönüldeşimErgün VEREN'İ candan tebrik ediyorum. Buyrun adı geçen haberi ve yazıyı birlikte okuyalım: Araştırmacı-Yazar Ergün VEREN’in Eskişehir üzerine yaptığı folklorik inceleme ve araştırmalarla ilgili sekiz ayrı konuyu içeren “ESKİŞEHİR’İ GÖRSEM” adlı kitabı; GÖRSEM Görme Engelliler Dayanışma Derneği yayını olarak okuyucu ile buluştu.

Yazarın basım, dağıtım ve satış haklarını GÖRSEM’e hibe ettiği kitaptan görme engellilerinde faydalanabilmeleri için kitap ile birlikte verilen birde “Sesli Kitap” hazırlandı.

Eskişehir’in “atanmış, seçilmiş ve gönül vermişleri” nin elele verip görme engelliler için seslendirdikleri “Sesli Kitap” için kayıtlar ES TV stüdyolarında; kurgu ve düzenleme Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde yapıldı.

 

sesli kitaba; Dr.Kadir KOÇDEMİR (Eskişehir Valisi), Nabi AVCI (Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili), Salih KOCA (Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili), Ülker CAN (Adalet ve Kalkınma Partisi Eskişehir Milletvekili), Bedii Süheyl BATUM (Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili), Kazım KURT (Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili, Ruhsar DEMİREL (Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili), Prof.Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN (Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı), Prof.Dr. Hasan GÖNEN (Osmangazi Üniversitesi Rektörü), Burhan SAKALLI (Odunpazarı Belediye Başkanı), Ahmet ATAÇ (Tepebaşı Belediye Başkanı), Hüseyin Seyhan FİDAN (Eskişehir İl Sağlık Müdürü), Fuat GÜRCÜOĞLU (Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı), Prof.Dr. Nezih ORHON (Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Prof.Dr. Nadir SUĞUR (Eskişehir Kent Konseyi Başkanı), Harun KARACAN (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı), Erdal ŞAHBAZ (Eskişehirspor Yöneticisi), Selim ÖĞÜTÜR (Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı), Remzi KORKUT (GÖRSEM Genel Başkanı), İbrahim SAĞIR (Eskişehir Şairler Derneği Başkanı), Muharrem KUBAT (Eğitimci, Şair, Yazar), Halil GÜRKAN (Eğitimci, Şair), Aydın ÇETİNKAYA (Eğitimci, Şair), Gazi DURUSU (Eğitimci, Yazar, Editör), Mehmet Sadık BOZKURT (Eğitimci, Yazar), Ali Rıza SALTUK (Ses Sanatçısı, Eskişehir), Mithat KÖRLER (Ses Sanatçısı, Eskişehir), Saim GÜNAL (Ses Sanatçısı, Eskişehir), Hacer Serap GÖRKAN (Gazeteci), Tevfik ERİŞ (Tv Program Yapımcısı), Zehra ÇAM (Yazar), Halime KORKUT (GÖRSEM Kadınlar Kolu Başkanı), Erdoğan KORKUT (Sosyal Sorumluluk Projeleri Gönüllüsü), Atalay KORKUT (Sosyal Sorumluluk Projeleri Gönüllüsü), Soner YÜKSEL (ES-TV Genel Yayın Müdürü), Nihal BAĞCI (Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu Başkanı), Serdar Lütfü YİĞİT (Radyo A Haber Spikeri) ve Ergün VEREN kitaptan bölümler okuyarak sesleriyle destek verdiler.
Odunpazarı Belediye Başkanlığının finansal desteği ile hazırlanan kitapta; “Eskişehirli ve Hamam”, Eskişehir-Odunpazarı Bölgesinde Çıngıl İnanması ve Geleneği”, “Eskişehir Türkülerinin Konularına Göre Sınıflandırılması”, “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesindeki Eskişehir’e Folklorik Yaklaşım”, “Matrakçı Nasuh’un Menzilnamelerindeki Eskişehir’e Folklorik Bakış”, “Eskişehir’deki Boza İçeceğinin Folklorik İncelemesi”, “80’lerde Eskişehir, Bir Lise ve Bir Öğretmen” ve “Eskişehir Yöresinde Selamet Parası Geleneği ve Pratiği” başlıklı inceleme ve araştırmalar bulunmaktadır.

GÖRSEM (halimekorkut58@hotmail.com) adresinden temin edilebilecek kitap için dernek yöneticilerince tanıtım organizasyonu planlanmaktadır.

Konuk yazar: Halk Bilimci Ergün VEREN / Ankara.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..