Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '19

 
Kategori
Deneme
 

Bir Köy Olsa...

 
   Hani bir köy olsa; gitmesek de, görmesek de bizden olsa. Varsın sağır beyaz boyalı tek kat evlerinin duvarlarında çocuk sesleri yankılanmasın.
 
 Bir kaç ihtiyarı dışında terkedilmiş olsun, ses vermesin kuru kavaklarının yalnız gölgeleri. Akşamları geçmiş zaman çeşmesinin yalağında güneşi indiren sürülerinin çıngırak sesleri unutulmuş. Yaz gecelerinin damda uyuyan  çocukların yıldızlı rüyaları eskide kalmış. Çıplak bir yorgan gibi yumuşak hatlı tepelerini aşındırıp dursun zaman nicedir. Bir kağnı gıcırtısı gibi zaman, işlesin sessizliğine...
 
  Hani bıkarsınız ya birden herşeyden, işte kaçıp gitmek istediğiniz bir köy olsa, öylesine...
 
 Zaman geçkin bir ihtiyarın yaşlılık halkaları ile kuşatılmış mavi puslu gözlerinde dursa, tutsak. Köstekli bir cep saatinin geri kalmışlığında takılı kalsa hatıralar. Suskun bir türkü gibidir şimdi zaman, duvara asılı telleri kopuk sazın kararan gövdesinde ve unutulmuş.
 
  Sedirde ayaklarını altına kıvırıp oturmuş kıpırtısız bir yaşlı kadın gözleri çıplak tepelerde ve suskun. Elinde çevrilip duran bir doksan dokuzluk tespihin taneleridir günler. 
Ve zaman kıpırtılı dudaklarında.
Hep aynı; hep birbirinin aynı...
 
  Hani bir köy olsa uzaklarda. Kimsesiz. Gençleri gurbete göçmüş ya da askerde. Çocukların koşuşturmadığı sokaklarında tembel tavukların zamanı eşelediği... Bir köy olsa yaşlıları
ile akran, unutulmuş. Susuzluktan çatlamış dudaklar gibi anıları çıplak güneşte. Sırtını dayadığı çıplak, yumuşak hatlı toprak renkli tepelerini zamanın törpülediği. İhtiyarlarının derin yüz çizgilerinde günlerin gölgelendiği.
 
Kurumuş topraklar gibi buruşuk ellerinde ninenin bir tas buz gibi su olsa iyilik. Akşamlar yıldızlı bir yorgan gibi kaplasa üstünü. Bir tarla kuşu ötüşü olsa sessizlik.
Evleri çivit katılı kireçle bir masala boyalı olsa, bilsem.
Bir çocuk koştursa kuyruğu yıldızlardan uçurtmasını sokaklarında.
 
 Çekip gitsem, gitsem...
 
 Zaman geriye sarmaz ki...
 
 
 Akın Yazıcı
12 Temmuz 2019/Erdek

                                                         

 
Toplam blog
: 190
: 391
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

1965 Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden asker hekim olarak mezun oldum. Gülhane Askeri Tıp Aka..