Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Bir kupadan fazlası

Siyasi partilerin amacı iktidar olmak, şirketlerin amacı kâr etmek, spor kulüplerinin amacı ise kupa kazanmaktır. Bu nedenle her kulüp kupa kazanmak ister. Hatta her sene, her katıldığı şampiyonada kupaya uzansa dahi “doydum” demez, ertesi sene yine aynı şevki taşır.

Fakat kazanılan her kupa aynı anlamı taşımaz. Kazanılan şampiyonlukların önemi ve değeri o çoğunlukla altın veya gümüşten olan zafer nişanını iki kulpundan tutup havaya kaldırana kadar geçen sürede yaşanan zorluklarla doğru orantılıdır.

Favori olduğunuz bir şampiyonayı kazanmak da güzeldir ama favori olmadığınızı kazanmak kadar değil. Çok iyi bir kadro ile şampiyon olmak da sevindiricidir ama vasat bir kadro ile olmak kadar değil. Başarınızı devam ettirmek için zafer kazanmak da sizi mutlu eder ama bir şeyleri kanıtlamak için olan kadar değil.

Bu nedenle, onları ister suçlu istersek suçsuz görelim, tarihinin en zor sezonunu geçirdiğini kabul etmemiz gereken Fenerbahçe’nin kazandığı Türkiye Kupası, sarı lacivertlilerin kazandığı en büyük değil ama en değerli kupalardan biri oldu.

Her ne kadar bu işin bir “lanete” dönüştüğünü düşünenler olduysa da kanımca son sekiz sezonda beş kez final oynayan sarı lacivertliler elbet bir gün Türkiye Kupası’na uzanacaktı.  Fakat bu işin bu seneye denk gelmesi yirmi dokuz yıllık hasretten ziyade, sezon boyu gösterilen ve şampiyonlukla taçlandırılamayan üstün performansın bir şekilde karşılığının alınması ve tıpkı şampiyon olan Galatasaray gibi başarılı geçirilen bir sezonun elle tutulur bir ödül ile somutlaştırılması açısından bir teselliden çok daha önemli oldu.

Bursaspor Taraftarı

Ankara’daki kupa finalinde Alex kadar estetik, Christian kadar başarılı ve Fenerbahçe’nin futbolu kadar göze hoş gelen bir grup daha vardı: Bursaspor taraftarı. Elbette maça Ankara’dan gidenler de olmuştur ama çoğunluğu Bursa’dan gelmesine ve gecenin geç saatlerinde evlerine dönecek olmasına karşın 19 Mayıs Stadı’nın tribünlerini dolduran ve o tribünleri sadece doldurmakla kalmayıp yaptıkları gösterilerle renklendiren ama en önemlisi farklı bir skorla kaybettikleri bir final sonrası dahi hem kendi takımlarını hem de rakibi alkışlama erdemini gösteren Bursaspor taraftarları, futbol maçlarının holiganlık merkezi olmaya yüz tuttuğu günlerde, gecenin güzelliklerinden biriydi.

can.nizamoglu@gmail.com

twitter: _acn_

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..