Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '08

 
Kategori
Sinema
 

Bir lezbiyenlik ve aldatma filmi: Skandal

Bir lezbiyenlik ve aldatma filmi: Skandal
 

Skandal , Judi Dench ve Cate Blanchett in başrolleri paylaştıkları, sıradan bir öğretmenin hayatında gelişen sıradışı duygu olaylarını konu alan 4 dalda Oscar a aday gösterilmiş 2006 yapımı bir film.


Kadınlar arası arkadaşlık başkadır, ayrı konuşmalar, sırlar ve paylaşımlar vardır bu alanda. Bu alanın tehlikeli boyutlarını görüyoruz Skandal da.

Kendisinden yaşça çok büyük biriyle evli olan genç öğretmen, yeni atandığı okulda, kendisine mesleki anlamda yol gösteren ve ona sahip çıkan kıdemli okul yöneticisi bayanın ona delicesine aşık olduğunu ve bu aşkın hastalık boyutunda olduğunu çok geç anlıyor. Diğer taraftan genç öğretmen, öğencilerinden biriyle tutkulu kaçamak bir ilişki yaşamaya başlıyor ve bu durum yaşlı müdire tarafından farkediliyor.

Öğrencisiyle yaşadığı gizli ilişki ve ona aşık kıdemli okul müdiresininin kendisine yaptığı psikolojik baskı arasında savrulan genç kadın çıkmazdadır. Olayın herkes tarafından duyulmasıyla tam bir skandal yaşanır.

Kocasının evinden ayrılmak zorunda kalan kadın, bundan son derece memnun olan yaşlı müdirenin evine yerleşir. Fakat ona uzatılan bu yardım eli ve ilginin masum olmadığını, bulduğu günlüğü okuduğunda anlar ve çılgına döner.

Bu film bana yalnızlık, lezbiyen aşkı, aldatma, evlilik sorunları,cinsellik gibi temaları düşünmeyi hatırlattı. Bu temalara yoğunlaşan , iki kadının başarılı oyunculuklarıyla yoğrulan, farklı bir film Skandal…





Matrix'in yapımcılarından "V for Vendetta"
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=89477

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..