Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '13

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Bir lezzet durağı: Yemek oyunları

Bir lezzet durağı: Yemek oyunları
 

Yemek oyunları oynamaktan hoşlanıyorsanız çok fazla seçeneğinizin olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Genellikle size belirlenen bazı gıda maddelerini belirli ölçülerde karıştırmanız söylenecektir. Eğer işlemleri hızlı bir şekilde yapar ve istenen zamanda yemeklerin hazırlanmasını sağlarsanız oyunda başarılı olursunuz. Ancak sözgelimi, ekmekleri kesmekte, ya da etleri mangala yerleştirmede zaman kaybeder, işlemleri tam zamanında yapmazsanız oyunu kaybeder ve level atlayamazsınız.

Yemek oyunlarının temel prensibi bir yemeğin yapılmasını sağlayacak olan gıdaları doğru zamanda bulmak ve doğru gıdaları bulmaktır. Genellikle zaten yemeğe ne zaman ne katacağınız size söylenecektir. Bu yönlendirmeler doğrultusunda ilerlemeniz sizin mutlu sona ulaşmanızı sağlayacaktır. Bazen hazırladığınız yemek erkek arkadaşınız içindir, bazen komşularınız için… Önemli olan pratik olmanızdır. Genellikle gıdaların isimleri İngilizce olarak gıdaların üzerine imleci yaklaştırdığınızda belirecektir. Dolayısıyla İngilizce olan gıdaların isimlerini doğru olarak biliyorsanız ve doğru zamanda yemeklere katabiliyorsanız hem İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirmiş hem de eğlenmiş olacaksınız.

Bazı yemek oyunları ise süsleme üzerinedir. Genellikle kız çocuklarının ve küçük erkek çocukların oynamaktan hoşlandıkları süsleme oyunları genellikle pasta süsleme veya kek süsleme şeklindedir. Bu oyunlar oldukça basittir. Basit dekorasyon kararları vererek istediğiniz bir pastayı rahatlıkla süsleyebilirsiniz. Dolayısıyla yemek oyunlarında adrenalinin olmadığını daha çok eğlendiğinizi ve rahatladığınızı fark edeceksiniz. Bu oyunlar sizin bazı yemek tariflerini öğrenmenizi de kolaylaştıracaktır. Bu açıdan söz konusu oyunların bilgilendirici olduğunu söylemek doğru bir tespit olacaktır.

Yemek oyunları arasında bulunan süsleme oyunlarında önemli olan estetik zevkinizi ne kadar açığa çıkarabildiğinizdir. Genellikle en güzel süslemeyi yapan çocuğun pastası sıralamada en yüksek seviyede çıkabilmektedir. Ayrıca pişirmekte günlük hayatta da zevk aldığınız bir yemeği oyunda hazırlarken de hiç ama hiç zorlanmayacağınızı göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..