Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '06

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Bir liman kenti, Kuşadası...

Bir liman kenti, Kuşadası...
 

Tarihin ve pek çok medeniyetin kalıntılar bıraktığı bir yer Kuşadası. Egenin en güzel liman kentlerinde biri. Tarihin kokusunu her an hissedebileceğiniz, denizin ve güneşin içinize işleyeceği, beyaz boyalı evleri ve tertemiz sokaklarıyla, Kalesiyle Kuşadası görülmeye değer.

Bu günkü görünümüne yaklaşık 17. yy. Başında kavuşmaya başlayan Kuşadası İyonlar'dan, Romalılar'dan, Bizanslılar'dan Osmanlılar'a ve Türkiye'ye kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Egenin en güzel koyunda bir liman kenti olması ve dev yolcu gemilerine sağladığı olanaklarıyla, Efes-Didim-Priene ve Milet gibi antik kentlere, Yunanistana ait Sisam adasına olan yakınlığı ile pek çok yabancı turistin gözde tatil merkezi haline gelmiştir.

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Kuşadası her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Tatil tercihiniz ise size kalmış eğer bu kenti tanımak isterseniz liman çevresindeki motellerde konaklayıp bu güzel beldenin tadını çıkararak gezebilirsiniz. Emin olun tarihin o muhteşem dokusu sizi kendine hayran bırakacak. Ve eğer amacınız sadece tatil yapmak ve dinlenmek ise o zaman kendinize 5 yıldızlı bir tatil köyü ayarlayıp kendinizi denizin, kumun ve güneşin ellerine bırakacaksınız.

Bu arada küçük bir not; olurda canınız Yunan adalarını görmek isterse Limanda günübirlik ve saatlik piknik turu yapan yolcu motorlar var. Olurda Mavi Tura katılmak isterseniz yat limanında bu isteğinizi karşılayacak yatlar bulunmaktadır. Pasaportlarınız yanınızda getirmeyi unutmayın…

Peki Kuşadası'na nasıl gelirsiniz?
Kuşadası İzmir’e 90, Aydın il merkezine 71 km uzaklıktadır. Eğer İzmir içinden ulaşımı sağlayacaksanız İzmir’den Kuşadası’na, İzmir Aydın otoyolunun 65 km’sinden, 25 km’lik yol izlenerek yaklaşık 1, 5 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca otogardan Kuşadası-İzmir arası her yarim saatte bir otobüs seferleri vardır.

Havayolu ile ulaşım Adnan Menderes Havaalanı'ndan İzmir Aydın otoyolunu kullanarak Kuşadası'na ulaşabilirsiniz.

Diyelim ki Denizyolu ile geliyorsunuz o zaman Ankara, Samsun, Truva feribotları sürekli olarak İzmir’e sefer yapmaktadır. (İzmir’den Kuşadası’na deniz seferleri karayolu bağlantılıdır. ) Kuşadası’nda çift iskeleli büyük bir liman bulunmaktadır. Yurtdışından, Kuşadası’na turistik sefer yapan çok sayıda feribot vardır. Kuşadası’nda size hizmet verebilecek çok sayıda seyahat acentesi bulunmaktadır. Bunlar aracılığı ile, Sisam, Pire, Venedik ve Ancona’ya gidebilirsiniz.

Bu güzel kente geldiniz peki nerede kalacaksınız?
Aslında Kuşadası'nda kalacak yer alternatifleri çok fazla. Hem keseye uygun hem de zevke. Motel ve pansiyonlar liman çevresinde yoğunlukta. Kuşadası'nda beş yıldızlı otellerin konaklama şekli genelde herşey dahil sisteminden oluşuyor.

Fantasia Hotel Deluxe (0-256) 614 05 50 bunlardan bir tanesi, Hotel AdaKule (0-256) 618 11 43 herşey dahil sistemiyle çalışyor. Eğer tercihiniz tatil köyünden yana ise Kuştur Club bu tercihinize cevap verebilir.

Diğer otel isimleri ise şöyle;
Korumar Hotel (0-256) 614 82 43 , Hotel Onura Tel: (0-256) 622 05 05
Tusan Otel (0-256) 618 15 15, Pine Bay Holiday Resort (0-256) 618 19 19

Artık otelede yerleştiniz birşeyler yemek lazım. O zaman hemen limana gidiyorsunuz ve yemek için hiç sıkıntı çekmeden dünya mutfaklarının binbir çeşitini sunduğu restoranlardan birini seçiyorsunuz. Neler var neler, Çin mutfağından, Hint mutfağına, pizzalardan, kebablara kadar sınırsız bir menü çeşidi ile karşılaşabilirsiniz.

Ve tercihiniz balık ise balıkçı barınağının girişinde Kazım Ustanın Restorantına uğramadan gitmeyin derim. Kazım usta balıklarıyla olduğu olduğu kadar Ege’nin vazgeçilmez zeytinyağlılarıyla da epey ünlüdür.

Canınız eğlenmek istedi değil mi o zaman doğru adrestesiniz. Daha çok yabancı turistlerin eğlenmek için tercih ettiği ve ağırlıklı olarak İngiliz ve Irısh pubların bulunduğu Postane sokağının yakınlarında yer alan Barlar sokağı görün derim. Eğlencede sınır tanımayan ve çılgın partilerin adresi bu barlar misafirlerini cömertçe ağırlıyor. Bir diğer Barlar sokağı ise sahile yakın ve genelde yerli turistleri ağırlayan barlar canlı müzik ile misafirlerini eğlendirmeye devam ediyor.

Ve deniz vakti 20’ye yakın plajlardan size bir kaç adres;
Yılancı Burnu plajı, Kara ova plajı, Güzelçamlı plajı, Sevgi plajı, Kalamaki plajı, Güvercinada plajı, Kadınlar Denizi plajı, Yavansu plajı

Ve biraz tarihi yerleri gezelim. Hadrian tapınağı, Roma hamamları, Celsius kütüphanesi, hükümet binası ve antik tiyatroyu, Kale İçi Camii görmeden gitmeyin.

Tabii bir de Meryem Ana’yı. Efes'i mutlaka ziyaret edin.
Ve Dönerken Şirince’ye uğramayı unutmayın.

İyi Tatiller. . .

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..