Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bir malın fiyatını beğeni ve memnuniyetimize göre biz belirlesek satıcı daha fazla kar eder

Bir malın fiyatını beğeni ve memnuniyetimize göre biz belirlesek satıcı daha fazla kar eder
 

Bazen aldığım/kullandığım şeyden memnun kalıyor daha fazla ödemek istiyorum. Eminim benim gibi düşünen/davranan çoktur. Hem bu durumda sadece kalite kazanır. Yalnız normal fiyat bilinecek. Satıcı, “Bu fiyatın altında ve üstünde ödeme yapmak size kalmış. Memnun kaldıysanız memnuniyetiniz ölçüsünde normal fiyatın üzerinde, memnun kalmadıysanız aynı şekilde normal fiyatın altında ödersiniz” diyecek.

İnsanlarımız ticaretten anlamıyor. Kişiler fakir dahi olsalar memnuniyete çok para verirler. Kerim Korkut ekonomi sistemlerinde var bu. Adam daha çok para almak için işine, hizmetine ya da malına daha fazla özen gösterecek.

İyi insanların gönlünden kopan kötülerin cebimizden çaldıklarından fazladır; belki bazıları mahsus beğenmedim diyerek hiç para vermek istemeyecekler. Ama sistemde hiç para vermeme yok, mutlaka bir ödeme yapılacak.

Ticaretin özü memnuniyettir, memnun kalmadığım bir şeye para öderken içimden küfrediyorsam neye yaradı. Böylece normal fiyatın altında ödeme yapılan mal, hizmet ve ürünler de mecburen yerini daha kaliteliye bırakır. Memnuniyetin fiyatı yok, 5 liralık bir şeye 50 lira bile verilebilinir. Dolaysıyla insanlara en iyiyi sunma konusunda bir yarış başlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..