Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '11

 
Kategori
Eğitim
 

Bir maraton daha sona erdi. SBS yerleştirme sonuçları açıklandı.

Bir maraton daha sona erdi. SBS yerleştirme sonuçları açıklandı.
 

Bu maraton bitmez! :))


Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları açıklandı. Kimisi ideali olan puanı ve okulu tutturdu, kimi tutturamadı. Dolayısı ile kimisi sevindi, kimi üzüldü. Tabii ki bizlerle birlikte! Veliler olarak şunu unutmamak gerekir ki; çocuklarımız isterse Türkiye’nin en iyi lisesini, üniversitesini kazansın, isterse, bize göre (!) en vasatını, bu onların ilerde düşlediğiniz gibi mükemmel bir hayata sahip olacağının tek göstergesi olamaz. Hayat öylesine sürprizlerle dolu ki; bazen hiç beklemediğiniz taş yarıyor baş, bazen... ! 

Gözlemlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirimki birçok veli çocuğun ya da gencin ne istediğine bakmaksızın, kendilerinin belirlediği değerler silsilesine göre çocuğa ya da gence yön vermek istiyor. (Buna bazı öğretmen ve yöneticilerde dahil!) Bu bazen doğru olsa bile çoğu zaman yanlış kapılara mutsuzluğa, umutsuzluğa çıkıyor. Sevmediği, istemediği bir bölümde ya da okulda okuyan gençler, yaratıcılıktan ve üreticilikten uzak, birbirinin kopyası ruhsuz ve umutsuz bir bir toplumun oluşmasında mihenk taşı oluyor. Kendi olamadığımız, kendi yapamadığımız ideleri çocuklarımıza, gençlerimize dayatmanın sonucu olarak. Bunu sadece bizler de yapmıyoruz üstelik! Devlet, millet elele bir neslin yok olmasına aracılık ediyoruz böylelikle. Niye? Aslında kendi egolarımız, kendi mutluluğumuz, tatminimiz için en çok. Hatırlarsınız. Ta tepelere kadar uzanan bir toplu tatmin olayı yaşamıştık yakın mişli zamanlarda. Oysa milyonlarca genç tatmin olmamış, olamamıştı ama kim takar? Her neyse… Konuyu fazla dağıtmadan gelelim sadede. 

Binlerce genç gibi benim oğlum da bu sene SBS’ de üçüncü ve son kez terledi diyecektim ama (!) dilim varmasa da maalesef henüz yolun çok başında. Biliyoruz ki daha çoook terleyecek. Allaha şükür ortalamanın üstünde iyi bir okul kazandı. Bu vesile ile teşekkür etmek istediğim bazı insanlar, kurumlar var. 

Temel önemlidir. Hem de çok çok önemlidir. Onun için, öncelikle ve özellikle oğlumun ve bizim hayatımızda çok özel bir yere sahip olan ilkokul öğretmeni, değerli ve sevgili eğitimci Tevfik Gündüz’ e teşekkür etmek istiyorum. Biliyorum ki bugün oğlum sadece iyi notları olan değil, ahlaklı, saygılı, ne yaptığını bilen bir genç oldu ise, bunda ailemizden biri kadar sevdiğimiz, değer verdiğimiz, sadece öğretmen değil, gerçek anlamda gerektiğinde anne, gerektiğinde baba, gerektiğinde onunla arkadaş olabilen ve beş yıl boyunca emek veren ilkokul öğretmeni değerli eğitimci Tevfik Gündüz’ün büyük katkısı ve çabası vardır. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Ve yine biliyoruz ki bir öğretmen için en büyük ödül, önce öğrencilerinin (evlatlarının!) sağlığı ve mutluluğu, sonra başarısıdır. Ailesine, çevresine, vatanına ve milletine, bu arada tabii ki kendisine yaraşır başarılı işlere imza atması, hayatta muvaffak olması, olabilmesidir. 

Sonrasında; geldiğinden bu yana okulun çehresini değiştiren, çalışkan, atak, özverili okul müdürü Salih Şen Özyürek’ e, orta eğitimi boyunca Özgün’ ün eğitimine katkıda bulunan tüm öğretmenlere, Resim derslerinin çoğu boş geçtiği halde çocuklardan Pablo Picasso, Leonardo becerisi yahut yeteneği bekleyen resim öğretmeni Ahmet Atlı’ ya, :)) lazım olduğu günlerde genellikle kabul günü olan değerli Rehberlikçi Cengiz Karadağ’ a, :)) çok saygılı ve sevgili değerli Matematik Öğretmeni Kemali Uysal’ a, yine oğlumun hayatında çok önemli bir yere sahip olduğuna inandığım ve yıl ortalarında okuldan ayrılarak yurtdışında öğretmenliğe devam eden İngilizce öğretmeni Oktay Ozan Yılan’ a ve adını sayamadığım daha nice değerli eğitimciye teşekkür ederim. 

Ardından; üç yıl boyunca oğlumun eğitimine katkıda bulunan Sistem Dershanesi kurucusu Metin Tanır, Deniz Tanır ailesi ve öğretmenlerine, biraz çehre ve çevre değişikliği iyi olur gerekçesi ile son yılında değiştirmeye uygun bulduğum Deniz Dershanesinin değerli kurucu ve eğitimcisi Bayram Mermer ve Özgün’ün kankisi değerli sosyalci, (tarihçi) Ömer Kaçmaz’a (kaçmaz yani, sorumluluktan!) :)) ve adını sayamadığım diğer tüm öğretmenlere çok çok teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız. İyi ki hayatımızdasınız. Hay Allah! Tabii ya… Az kalsın unutuyordum! En sona kalsa da tabii ki en, en başta da sevgili oğlum Özgün’ e çok çok teşekkür ederim bu başarısı için. Hadi yine iyisin. Yata yata kaptın puanları. Şifreyi mi çözdün ne! :)) 

Sözün özü hepinize, hepimize geçmiş olsun sevgili öğrenciler, veliler ve öğretmenler. Kendinize iyi bakın. Aman ola ki kayıt tarihlerini kaçırmayın. Hakkınız heba olmasın! 

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..