Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bir Matematikçi Olarak Devlet Bahçeli

Bir Matematikçi Olarak Devlet Bahçeli
 

MHP Lideri Devlet BAHÇELİ


Birkaç gündür internetteki mizah sitelerinde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yapılan eğlenceli yorumları takip ediyorum. Bildiğiniz üzere Devlet Bahçeli önce 29+11=40 formülü ile MHP’nin 40.yılı olan 2009’da nasıl iktidara geleceklerini hesaplamış, son olarakta “tüm ülkücülerden 24’er oy gelirse 19 milyon oyla iktidar oluruz” diyerek yine izleyenleri kendinden geçirmişti.

İnternette tıklanma rekorları kıran Bahçeli ve matematik videolarını ben de defalarca izlerken gülmekten kırılıyorum. TBMM’de halkı temsil eden, önemli bir muhalefet partisinin genel başkanı bu derece “saçma” sözleri nasıl edebilir? Bahçeli’nin konuşma metinlerini hazırlayan danışmanları neyi hedefleyerek bu tip metinler hazırlarlar anlamak mümkün değil.

Siyaset adına, ülkenin geleceği adına günü değerlendiren ve kamuoyu oluşturup ülke ile ilgili umut veren bir şeyler yapan siyasetçilerin olmadığı ülkemizde hemen hemen tüm parti liderleri oluşturdukları suni gündemlerin etrafında bir arpa boyu kadar yol alamıyorlar. En büyük icraatları birbirleri üzerinden ağız dalaşı yapmak. Meydanlarda kısılan sesine rağmen bağırmadan konuşamayan Devlet Bahçeli de MHP’nin koalisyon ortağı olduğu dönemlerdeki umut veren siyasetçi profilinden oldukça uzaklaştı. Tutarsız söylemleri ve parti içindeki rahatsızlıklarla beraber özellikle referandum sürecinde oldukça fazla kayıplar yaşattı partisine. MHP günümüzde muhalefet adına hiçbir etkisi olmayan bir tabela partisine dönüştüyse bunda kuşkusuz en büyük paylardan biri de Bahçeli’ye ait. Güçlü bir muhalefetin olmadığı ülkede meydanın kimlere kaldığını görebilmekte çok zor değil.

Peki, nasıldı o matematik hesapları?

29+11=40

Bahçeli'nin akılları hayrete düşüren ve uğruna onca video ve mizah malzemesi hazırlanan ilk formülü şöyleydi, "9 Şubat 1969, 9 Şubat 2009 MHP'nin 40. yılı. Bu sene siyasi partiler yasası gereği 9. büyük kurultayımızda 2009 yılında olacaktır. Demek ki 9 ışık 3 dalga 9'la iktidara doğru yürüyor demektir. Bu sebeple 2009 yılı hayırlara vesile olacaktır. MHP bugün ortaya koymuş olduğu milliyetçi fikri program haline dönüştürmüş, Türkiye'de muhalefeti ilkeli temiz ve çözüm üreten bir anlayışla sürdürmektedir. 2009 yılındayız. 2009'un sıfırlarının üzerine çarpı koyun, atın. İki sıfırı kaldırdık. Ne kaldı 29. 11 ile 29'u toplayın ne oldu, 40. Milliyetçi hareketinin 40. yılı. Bunlar tesadüf olamaz..."

Haykıra haykıra formülünü açıklayan Bahçeli’nin karşısındaki kalabalık durumu anlayamamasına rağmen partililerin ikazıyla coşkulu bir biçimde alkışlamaya başlamışlardı.

24’er oy getirirseniz iktidarız

İlk formülü ile gündemi değiştiren ve onca olumsuz tepki aldıktan sonra bu konu ile ilgili açıklama yapmayan Bahçeli’nin konuşmalarındaki üslubu ona göre dengeleyeceği düşünülürken ikinci bomba açıklama gelmişti.

"Şimdi böylesi bir durumda sadece MHP'lilerin oylarını toplamak yerine, nerede ne kadar ülküdaşınız varsa buraya toplayacaksınız. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar gereği bu bir zorunluluktur. Buna mecbursunuz. Ama fert olarak hayatında hiç MHP'ye oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşınızı, ortaöğretimdeki 5 arkadaşınızı, 5 asker arkadaşınızı, 5 mahalle arkadaşınızla birlikte sokaktaki 4 arkadaşınızı bulacaksın. Hepsini toplarsanız 24 eder. Hayatın hiçbir döneminde MHP'ye oy vermemiş şahsi dostluğun, arkadaşlık bağlarıyla 24 'hatır oyunun önümüzdeki dönem yapılacak olan genel seçimlerde MHP'ye vermelerini sağlayacak ve bunun çabası içinde olacaksınız. Ve şimdi düşünün 49 milyonu 24'e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesi gereken hane sayısını korur. Demek ki, o hane sayısı 24 oy getirirse siz 19 milyon oy ile iktidar olursunuz. Bu inandırıcı olmayan bir hesap mı?"

Koskoca ülkede siyasetçilerin söylediği sözler böyle işte. Alem neleri tartışıyor bizler neler konuşuyoruz!

A.Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..