Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Bir musibet bin nasihatten iyidir

Dün yine ülke olarak çok büyük bir acı haber ile sarsıldık. Daha 24 şehidimizin acısı yüreklerimizi yakmaya devam ederken Van'da meydana gelen 7.2'lik deprem herkesi üzdü. Şu ana kadar 270 civarında can kaybı var ve toplam kaybın 500 civarında olabileceği söyleniyor. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza  Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. 

Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu biliyoruz. Çok büyük depremlerde çok fazla canlar kaybettik. !7 Ağustosdan bugüne 12 sene geçmesine rağmen depreme karşı dayanıklı binalar yapmamaya devam ediyoruz. Yan yana 2 binadan birisi sapasağlam ayakta iken yanındakinin yerle bir olduğunu gördük. Özellikle bu depremde en fazla hasarı gören Erciş'de binaların ne kadar dayanıksız yapılmış olduğunu görüyoruz. Müteahhitlerimiz maalesef daha fazla kar etmek için insanların canını hiçe saymaya devam ediyorlar. Denetimler maalesef halen yetersiz ve rahmetli Özal'ın memurları işini bilmeye devam ediyor. 

Maalesef bu depremin meydan geldiği bölge birçok insanımızın aklına hemen terör ve şehitlerimizi getiriyor. Özellikle bazı kanallarda sunucularımızın maalesef insanlık dışı açıklamalarını duyduk ve üzüldük. Tabi onlarda belki böyle demek istememiş olabilirler. Ancak yinede bu demeçler hiç hoş olmadı. Olaya şu gözle bakmak daha insancıl olacak. Devletin askerine polisine taş atan eller şimdi devletten uzanacak yardım elini tutmak için uzanıyor. 

Devletimize ve milletimize tekrar geçmiş olsun diyorum. Ve bir musibet bin nasihattan hayırlı olur İnşallah.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..