Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '15

 
Kategori
Sinema
 

Bir ömre yetmeyen bir aşk...

Bir ömre yetmeyen bir aşk...
 

romantizmin tüm klişeleri bir arada...


Seninle Bir Ömür-The Longest Ride

Yönetmen : George Tillman Jr.

Oyuncular : Britt Anderson, Scott Eastwood,Jack Houston, Cona Chaplin.

Tüm zamanların en ağlak aşk filmlerinden olan “Not Defteri” (2004) damarından yürüyen “Seninle Bir Ömür”, melodram seyircisini kalbinden yakalayacak bir yapım. “Not Defteri” ’nin yazarı Nicholas Spark’ın 2010'da yayımlanmış romanından uyarlanan senaryo, 144 dakika gibi uzun süresi ve bir kez daha paralel öyküsüyle dikkat çekiyor. İkinci Dünya Savaşı yıllarında başlayan aşk öyküsünü, bugün yaşanan bir ilişkiyle koşut anlatıyor.

Kuzey Karolina’da tanışan boğa rodeocusu Luke (Scott Eastwood) ve son sınıf sanat öğrencisi Sophia (Britt Anderson) ayrı dünyaların çekiciliğine kapılırlar. Her ikisinin de çok farklı yaşam beklentileri vardır. Luke Rodeo’da dünya şampiyonu, Sophia ise New York’ta bir sanat galerisinde çalışmak istemektedir. Luke’un yakışıklılığı ve doğallığı Sophia’nın kalbini çalar. Bir gece yolda kurtardıkları, trafik kazası geçirmiş yaşlı bir adam her ikisinin de ilişkilerini etkileyecek bir aşk hikayesi anlatmaya başlar. Yaşlı Ira (Alan Alda) yaşadığı aşk, sevgi, hüsran dolu günlerini, günce şeklinde mektuplara dökmüştür.Onları her ziyaretinde Sophia ile paylaşır. 

Kırklı yıllarda yaşanmış aşkı koyu sepya renklerde görselleşirken, güncellik parlak renklerde yansıyor.Kızgın boğaların sırtında 8 saniye durabilmeyi hedefleyen, boğa rodeosu gibi tehlikeli bir sporu, yakın plan, zaman zaman slow motion izlemek adrenalin yüklüyor. Luke’u canlandıran Clint Eastwood’u’dan oğlu Scott ve Sophia’yı oynayan Britt Anderson arasında yakışıklılık ve güzellik sorunu yok. Britt’in doğal oyunculuğuna karşı Scott’ın reklam oyuncusu havası fazlaca sırıtıyor. Yine de babasının genetik yakışıklığı ve kısık bakışları Eastwood soyadı sinema oyunculuğunda devam eder mesajı veriyor.

Geçmişte yaşanan Ira ve Ruth arasındaki ilişki iyi işlenımlanmışmiş, daha ön plana çıkıyor. Jack Houston ve Cona Chaplin aşık çifti mükemmel oynamışlar. Öykü Country ve modern resim sanatı arasında ilginç bir bağ kuruyor. Sonuçta kovboyların modern sanatı hödükçe yorumladıkları ortaya çıkıyor.

Melodram kalıplarına sadık, ağlatma konusunda başarılı olmayan bir film. Romantizme herkesin ihtiyacı var, hele hafta sonları daha çok...

 

       

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..