Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir ömürlük gece; Kadir Gecesi!

Bir ömürlük gece; Kadir Gecesi!
 

Fıkra meşhurdur; Hani, fukaranın biri boyuna yalvarıyormuş; "Allahım n'olur, piyangoyu bana çıkar...!" diye..Nihayet bu yalvarmalar o kadar uzamış ki, meleklerin peygamberi olan Cebrail, Allah'a rica ile; "Ya rabbi, şu kulun çok dua ediyor, şunun dileğine icabet etsen.." demiş..Bunun üzerine Cenab-ı Hak; " Duasına icabet edeceğim, etmeye de, bilet almıyor akılsız.." diye cevaplamış...

Fıkra böyle bir şeydi..Yani, Allah'ın lütfuna, keremine erişmek için, bir hareket yapman lazım..Nimeti, rızkı araman lazım..Bir adım atman lazım..Ki Allah da sana istediğini versin..

Bazan da böyle özel günler, özel piyangolar vardır, manevi hayatımızda..Tıpkı maddi hayatımızda olduğu gibi..Kadir Gecesi böyle bir gecedir..Allah katında kadri yüksek bir gecedir..Bin aydan daha hayırlı bir gecedir..Bin ay; yani 83 yıl, yani bir insan ömrü..

Bir ömrü ihya etmek mümkün demek ki bu gecede..Yeni bir ömür kazanmak..! Olur mu..? demeyin..Allah isterse her şey olur..Onun katında, vermenin, ikramın, affın, cömertliğin sınırı yoktur..Sınırlar biz insanlar içindir..Bu bakımdan "bir gecede her şeyi halledebilir miyim ki", diye düşünüp kalbini bozmak yerine; "belki bu gece kendimi affettiririm demek lazım.."

Unutmayalım ki, her şeye Kadir olan Allah, "Ben kulumun zannıncayım.." diyor..Yani, kulum beni nasıl bilirse öyleyim, demektir bu...O halde, biz Rabbimizi Rahmeti ve mağfiretiyle çağıralım ki, o da bizi affetsin..! Bir kul için, Rabbiyle arasını düzeltmekten daha güzel ne olabilir..İşte, Rabbimizle aramızı düzeltmek için iyi bir fırsat, bulunmaz fırsat; Kadir Gecesi!

Biz, Allah katınta kadri çok büyük olan Kadir Gecesinin kadrini bilirsek, Kadir Mevla da bizim kadrimizi bilir, hiç şüpheniz olmasın!

Geceniz mübarek, kadrinizi yüce, rızkınız bol, ömrünüz uzun olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..