Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir ömürün garantisi?

Bir ömürün garantisi?
 

Uyandı önce ama gözlerini açmadı adam.. Yeniden uyumayı hayal etti önce, unutmak için içinde yaşattıklarını.. Sonra düşünmeye başladı ister istemez geçmişi.. Hala gözleri kapalıydı. İlk tanıştıkları zamanları düşündü yıllar öncesi, ilk onu tanımıştı, ilk göz ağrısıydı. Ona şiirler, uzun aşk mektupları da yazmıştı gençlik heyecanı ile. İlkler hep farklı olur insanın hayatında diye düşündü. Bu bazen avantajdır, duruma göre. Kahretsin diye geçirdi içinden yine, bu kötü bir tecrübenin ilk gözağrısı diye geçirdi. Bazen olumsuzlukların da ilkleri vardır ve sen önünü göremezsin acemisindir. Hiç bir deneyimin yoktur oluşacak durumlar karşısında. Karşındaki insanın seni gerçekten sevmesine hayranlık duyarsın, bu egonu okşar bir yandan. Bundan dolayı ona hayranlığa ilaveten şefkat de duyarsın. Hala gözlerini açmadı. Birkaç dakika içinde bu kadar dimağının canlı olmasına kendi de şaşırdı.

Yanlıştan doğruya geçmek ne zordur aslında. Farkına vardıkça, yeni eylemlere girişirsin, temeli yanlışla atınca, üstündeki katlar da dayanıklı olsa dahi, orta şiddette bir depremde yerle bir olacaktır halbuki.. Deprem? O bir yandan korktuğu, bir yandan da temelin tam ortasında sıkışıp kalmışlığın verdiği ruh sallantısıyla gelmesini; ama kendiliğinden gelmesini korkuyla karışık sevinçle beklediğini düşündü adam. Göz kapaklarının kığırdağını farketti. Sıkılmaya, gerilmeye başlamıştı. Sonra, son düşüncesinin kendindeki ikilemini düşündü akabinde. Depremi hem istiyordu, hem istemiyordu, değişik nedenlerden dolayı. Bunu kader diye kabullenmek mi doğrusu? Çünkü o kadar çok evli çift var ki diye geçirdi içinden, ben gibisi dünya kadar.. Onlar nasıl duruyolar ise sende kalmalısın yerinde.. Üstelik bu bencilce, çok ayıp utanmalısın..

Yoksa başka sağlam bir temel kurmaya mı çalışmalıydı? Ruhunun acı çektiğini bal gibi biliyordu, yanlış bir karar vermiş olduğunu da artık kabul ediyordu birkaç yıldan bu yana. Bir daha yaşama tekrar gelme şansının olmadığını hatırlayınca, ruhunun içindeki yaşam ışığının ne kadar karardığını gördü, kalakaldı o duyguda..

Bu düşüncelerle açtı gözlerini, günaydın dedi eşine.. Cevap beklemeden banyoya yöneldi.

 
Toplam blog
: 23
: 2153
Kayıt tarihi
: 12.02.07
 
 

Hayatla doğrudan ilgiliyim, hemen hemen her konu ilgimi çeker, ancak mistik, metafizik, tarih ve ..