Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bir önerim var, naçizane…

Bir önerim var, naçizane…
 

Kaynak:haber.yarmazca.com


Hiç lafı dolandırmayacağım, CHP’nin muhteşem çıkışı beni fazlasıyla mutlu etti!

Baykal’ın onurlu davranışı, CHP’nin duruşu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığı, Süheyl Batum’un katılımı; sahi hiç söz etmemiştim sanırım, hayranımdır kendisine, yani insanın söylemek istediklerini ifade eden birilerinin, hem de tam söylemek istediğiniz üslupta, söylemesine hayran olmamak elde değil ki!

Türkiye ve birey olarak son yıllarda üzerime ısrarla her geçen gün ağırlaşarak çöken karamsarlıktan kurtuldum; tüm eş, dost ve akrabalarıma duyururum: Mutlu ve umutluyum!

Hani, yediden yetmişe derler ya, yelpazenin genişliğini anlatmak için, yediyi on yedi yapıyorum, yetmişi yetmiş yedi, yakınımda kimlerle konuştuysam on yediden yetmiş yediye, ya Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Allah korusun, öldürüleceğinden korkuyor, ya önümüzdeki seçimlerde yine bilgisayar sistemleri ile oynanarak sonuçların değiştirilebileceği kaygısını taşıyor!

Vallaha benden söylemesi, elçiye zeval olmaz diyemeyeceğim, zira benim de şahsi fikrim bilgisayar verilerine müdahale edilmiş olduğu yönünde; son belediye seçimleri ile bir önceki genel seçim sonrası şaibeler vardı, bazı yerlerde oy pusulalarının olduğu torbalar da bulundu lakin her ne hikmetse araştırılamadı, öylesine kaldı…

Örneğin, kolay kolay elektrikler kesilmez yaşadığım yerde, ama her ne hikmetse son belediye seçimi ve önceki genel seçimde kesilivermişti bir anda!

Önerime gelince, önümüzdeki seçimde eski usul sayım yapılsın!

Varsın bir gün sürsün ama her bir sandık başında her partinin adamı bulunsun, her bir oy tek tek sayılıp, listeler halinde tutulsun, bilgisayar ortamına aktarılmasın!

Maksat şaibelerden siyaset kurtarılsın!

Eeee, bu duruma kim itiraz eder ki?

Hani yani vatandaş, yani seçmen ille de böyle olsun derse, buna hangi parti karşı koyar ki?

Karşı koyan olursa, vatandaş olarak bir para etmiyor olsak da, seçmen olarak nedenini ve niçinini sorgulamak, karşı koyan partiden şüphe duymak en doğal hakkımız değil midir!

Eğer yapılırsa, insan haklarına hiç uygun olmamasına rağmen, anayasa referandumunun da, önümüzdeki seçimlerin de eski usul sayılmasını talep ediyorum!

Bilgisayar cahili olduğumdan değil, birçok programın olduğunu bilmemden: Mesela basit bir blog yazarı dahi yüz dolara bir program satın alabiliyor, o program bir kaç anahtar kelime girişiyle tüm arama motorlarında en üste taşıyor!

En basiti bu ise, diğer programları varın siz düşünün!

Elime mum dikenler kimler?

Ayy, bunu gençler bilmezler, oyuna kimler katılıyor diye bağırırdık bizler bir vakitler, hani hangi oyunu oynasak diye kararsızlık geçirirken…

Yakan top oynayalım mı?

Elime mum dikenler?

Mum denilen de parmaklar, ne kadar çok kişi mum dikerse, yani kaldırdığınız ele parmak değdirirse o oyun oynanırdı…

Eski sistem sayım yapılsın diyorum, elim havada, bakalım kaç kişi mum dikecek?

Gülgün Karaoğlu

Mayıs,25/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..