Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Bir oy bir savaş

Bir oy bir savaş
 

Gizli Toplantı ve Sonuçları


Bugüne kadar hiç kimsenin iradesini ve kararını etkilememek adına herhangi bir paylaşımda bulunmadık. Ancak dünden bu yana gelişen olaylar her seçmenin ayrı ayrı iradesiyle seçilecek insanların hepimizi nerelere sürükleyebileceğini bir kez daha göstermiştir. Yaşanan olaylardan bihaber olanlar için bir özet geçmek gerekirse.

Türkiye'nin Dış işleri bakanı, genelkurmay 2. başkanı, mit müsteşarı ve iç işleri bakanlığına bağlı bir müsteşar suriye gündemiyle toplanmıştır. Toplantının inkar edilmeyen ve doğruluğu birinci ağızlar tarafından itiraf edilen konuşmalarında Suriye ile mide bulandırıcı bir strateji ile savaş başlatma çabası konu edilmiştir. Ülkenin mevcut mit müsteşarı dört adam gönderip suriye topraklarından bizim topraklarımıza attırtılacak 8 füze ile savaş gerekçesinin çok rahat elde edilebileceğini söylerken oradaki herkes kendisiyle hemfikirdir. Ayrıca dışişleri bakanı Amerika'nın dışişleri bakanından nasıl izin istediğini dolaylı yoldan anlatmaktan çekinmemektedir. Başka konuların da yine bizim milletimize yakışmayacak kadar iğrenç bir şekilde görüşüldüğü bu toplantı bazı seçimlerimizi tekrar gözden geçirmemize neden olmuştur.

Bizim bu toplantıdan ve halka sızdırılışından çıkardığımız sonuçlar şunlardır:

1- Birbirine karşı asla haince alçakça planlar kurmayan bir milletin ulusal güvenliğinden sorumlu kişiler kapalı kapılar ardında yeterince acı çeken bir komşumuzla iğrenç stratejilerle savaş başlatma planları yapma cüretini gösterebiliyor.

2- Savaş kavramının ciddiyetinden bihaber olmayan bu kişiler bu halkı bu kadar rahat bir şekilde huzursuz etme hakkını savaş anında ülkeyi ilk onlar terkedeceklerinden savaş başlatma hakkını kendilerinde görmüşlerdir.

3- Ülkemizin posta koyma ve vaaz verme politikasından öteye geçemeyen güçsüzlüğü bütün stratejik görüşmelerde amerika dış işleri bakanının isminin özellikle geçmesinden sonra halka resmen yansımıştır.

4- Kurtuluş savaşı verildiği iddia edilen bugünlerde yeni bir savaş başlatma gayreti aslında savaşan bir ülke politikası olamaz. Tam tersine savaşa, kana ve huzursuzluğa ne kadar susamış kişiler tarafından yönetildiğimizi göstermektedir.

5- Olası savaşın diğer tarafı olan Suriye bugünden itibaren bizim ülkemize savaş ilan etme hakkını meşru bir şekilde elde etmiştir. Kendi topraklarından ülkemize yaptırılması planlanan saldırı devletin ulusal güvenliğinden sorumlu kişilerin terörize planıdır.

6- Suriye şu anda Rusya güdümünde ve himayesindeki bir ülkedir. Olası bir savaşın Rusya gibi bir ülkeyle karşı karşıya gelmek olduğunun hiç konuşulmadığı bu toplantıda, katılanların bizi ne kadar yüzeysel stratejilerle korudukları ortaya çıkmıştır.

7- Gerçek bir savaş başlatma durumu olsa bile bunun stratejilerin konuşulacağı ortamın güvenliğini bile sağlayamayanlara emanet planlarımız olacağı ne kadar aciz ve savunmasız olduğumuzu gözler önüne sermiştir.

8- 77 milyonun yaşayabileceği acıları halka ifşa eden kişilerin casusluğu bu milleti savaşa götürmekten çekinmeyen kişilerin ahlaksızca tavırlarının yanında büyük bir erdemdir.

9- Başbakanın defalarca tekrarladığı gibi seçilecek kişiler yerel belediye için değil genel yönetim için hizmet edecekler. Artık yerel hizmetleri değerlendirerek değil genle politikayı değerlendirerek ve alçakça stratejilerle savaş isteyip istemediğimizi sorgulayarak oy vereceğiz.

Değerli halkımız bizim hiçbir siyasi partiyle bir sorunumuz olmamıştır. Bu platformdan diğer sorunları ve hizmet eksikliklerini nasıl eleştirdiysek şimdi de göbeğini kaşırken gtünün açıkta kaldığını farketmeden savaş planı yapanları da öyle eleştiriyoruz.

HUZUR İÇİN MUTLULUK İÇİN YAŞAM İÇİN SAVAŞA HAYIR BU ALÇAKÇA POLİTİKALARI DESTEKLEMEYEN HERKESE EVET

 
Toplam blog
: 37
: 427
Kayıt tarihi
: 03.04.11
 
 

Güncel konularda yazacağım blogları sizinle paylaşmak için burdayım. Severek yaptığım bir uğraştı..