Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Bir oy için gözünü kan bürüyenler…

Bir oy için gözünü kan bürüyenler…
 

Bir oy için gözünü kan bürüyenler…

İki gündür yandaş televizyonlar sürekli, diğerleri de ara ara sayın başbakanın BDP için söylediklerini yayınlıyor. Özet olarak hatırlarsak, “Seçimlere 3 ay kala ortamı gerginleştirip, ülkeyi tahrik edip, sokakları ateşe verip, bu süreçten oy elde etmenin hesabını nasıl yapabiliyorsunuz? Gözünüz bu kadar mı karardı, gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü? İz’anı, insafı bu kadar mı unuttunuz? Siz güya oy alıp Meclis’e geleceksiniz... Ne pahasına? Ölen ve öldüren gençler pahasına, annelerin, babaların gözyaşı pahasına, öksüz, yetim kalacak çocuklar pahasına, bu insanlığa sığar mı, bu vicdana sığar mı? Utanmadan sıkılmadan, ’bölgede akan her damla kanın sorumlusu Başbakan’dır’ diyorlar... Senin aklın 8 yıldır mı kendine geldi? 30 yıldır bu ülkede terör örgütü kan döküyor. 30 yıldır bu ülkenin başbakanı Tayyip Erdoğan mı? Sen mazbata alacaksın diye gençler ölecek, ondan sonra da çıkıp Başbakanı tehdit edeceksin, suçlayacaksın. Bunu benim vatandaşım yutmaz.... Bugüne kadar, çözümün önünü kesmeye çalışmaktan öte ne yaptınız? Bugüne kadar, bölgeyi de ülkeyi de kışkırtmaktan başka okul çocuklarının, hatta okul öncesi yaştaki çocukların dahi eline taş verip, o masum yavruları istismar etmekten, kullanmaktan başka ne yaptınız?” diyor başbakan.

Tabiî ki yerden göğe kadar da haklı diyecektik ama son anda hatırlıyoruz ki, bu demeci veren kişi muhalefet lideri değil, iktidarın başı. Hem de başbakan, Hemde hak etmediği halde büyük bir sayı çoğunluğu ile yasamayı işgal etmiş bir partinin başkanı. Üstelik en antidemokratik yasaları son derece rahat bir şekilde çıkarmayı adet edinmiş bir hükümetin başbakanı.

Hal böyle olunca bu mükemmel söylemin ardından bizimde sayın başbakana sormamız gerekiyor.

1) BDP nin, terörün ve terör örgütünün sözcülüğünü yaptığını söylüyorsunuz. Eğer doğru söylüyorsanız -ki doğru olduğuna yürekten inanıyorum- en acil göreviniz derhal mutlak hâkimi olduğunuz mecliste dokunulmazlıklarını kaldırıp mahkemelerin görevlerini yapmalarına olanak sağlamanız değilmidir? Yapamıyorsanız neden? Terör örgütüne gücünüz mü yetmiyor? Pazarlıklara zarar geleceğinden mi çekiniyorsunuz? Yoksa samimi mi değilsiniz?

2) Basın özgürlüğüne indirilen darbeler, Silivri gerçeği sizin de başka bir şekilde aynı işi yaptığınızı göstermiyor mu?

Bu konu ile ilgili benzer birçok soru sorulabilir. Bu tip soruların cevaplarını da sayın başbakan şimdiye kadar vermeyi hiç düşünmedi. Hep duymazdan geldi. Bu da insanların zihninde soruların doğurup çoğalmasına neden oluyor ve insanlar giderek kendileri ile iktidarı farklı ülkelerin unsurları olarak görmeye başlıyorlar.

Demokrasilerde bir oy fazla alan parti iktidar olur. Ancak iktidar olmak, kendi gibi düşünmeyenleri yok saymak olmamalıdır. Benim taraftarı olmadığım bir parti iktidarsa bile kurduğu hükümet benim hükümetim diyebilmeliyim. Ülkemiz hükümetine acaba kaç kişi benim hükümetim diyor, merak ediyorum….

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..