Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bir özür de Ermeni emekçiler bekliyor

Bir özür de Ermeni emekçiler bekliyor
 

Tabi ki insanın iç dünyasını rahatsız eden bir durum var orta yerde. Dünya emekçilerinin iş bulma kaygısı ile ülkelerini terk edip, başka diyarlara kaçak yollardan gitmesi ve sonrasında uluslararası pazarlıkların konusu yapılması utanç duyulacak bir husustur. Bizde şu anda bu utancı bol miktarda yaşamak durumunda kalan bir ulusun evlatları haline geldik. Gerçi “biz” kastından yanlış bir sonuç çıkartmayalım. Memleketin vatanperveran evlatlarının, son günlerde Başbakan Erdoğan’ın BBC’ye vermiş olduğu o malum demeçten hayli memnun olduklarını düşünüyorum. Zira her konuda AKP Hükümetine kronik muhalefet refleksi ile yaklaşan CHP, Başbakan Erdoğan’ın o bildik ittihatçi geleneği sahiplenme adımlarında, zatallerini hiçde yalnız bırakmadıklarına şahit oluyor ve bu durumu hiçde yadırgamıyoruz.. Gerçi öğrenmiş oluyoruzki, ülkeye kaçak yollardan girmiş olan Ermeni emekçilerini sınırdışı etme hususunda, komisyona teklif götürenlerin, yine CHP’nin ağır topları olan Onur Öymen, Şükrü Elekdağ ve Canan Arıtman’larmış.. Şaşırmamak lazım gelmektedir. CHP, o bildik ittiatçi geleneğin 2010 versiyonudur ve ne yapıp edip AKP’yi de kendi kulvarlarına sokuverdiler. Tabi birçok hadiseyi bir kenara iterek, Başbakan Erdoğan ve ebedi ve ezeli! muhalifi CHP, acep ettikleri lafın ırkçılığını, milliyetçiliğini ve 2010 versiyonu tehcir zihniyetini bir kenara bırakarak, kendi halkına nasıl zararlar vereceğinin hesabını yapmışmıdır? Düstursuz yapılan bu konuşmaların ve verilen mesajların pek tabiki bir karşılığı olacaktır ve o karşılık, malumunuz olmak üzre, vardır.

AKP şimdilerde yandım yandıma feryad eyliyorki “Başbakan’n gafını nasıl düzeltirim” diye. Biz bu ifadeleri her ne kadar gaf olarak nitelesekde, bu ifadelerin tekabül etmiş olduğu noktanın ciddi bir bilinçsizlik olduğunu söyleyebiliriz.

Başbakan, CHP’nin aklı ile hareket etmemeliydi. CHP aklı ile hareket etmenin şu anda bedelini ödemektedir ve bu gaf ile Başbakan, dünya nezdinde yaratmış olduğu olumlu imajı yerle yeksan etmiştir. Hoş, bizki bu ülkenin evlatları, Başbakan hususunda zaten malum düşüncelere sahibiz, ama bilmeyenler, Başbakan ve partisini mazlumun yanında eyliyordu. İsrail’e posta koyarken bütün dünyanın hayranlığını üzerinde toplamış olan Başbakan’ın, taş atmaktan dolayı kendi ülkesinde hayatları mahvedilen çocukları unutmasını zaten biliyorduk. Gazze’yi sahiplenirken, kendi ülkesinde olan bitene kulaklarını tıkayan ve gözlerini kapayan bir Başbakan’dı Erdoğan. Eh pek tabiki de normaldir şimdi o bildik ittihatçi geleneği sahiplenerek kaçak Ermenileri sınırdışı etme lafını diline dolaması. Canan Arıtman Hanımefendi mutluluktan uçuyordur.

Kasımpaşa hemen yanıbaşındadır Dolapdere’nin. Bu yerlerin ara sokaklarında dolaşmadım dersem yalan olur. Harbiye’nin ara sokaklarına girer, oradan Dolapdere’ye doğru inerdik ve her yerde Romanlarla karşılaşırdık. Kendi hallerinde Kasımpaşa, Dolapdere arası yaşayıp giderdi o Romanlar. Çiçek Pasajı ve Nevizade’nin değişmez figürleridir Romanlar. Restaurantların fasıl heyeti, işte o Kasımpaşa’nın ve Dolapdere’nin Romanlarından oluşur. Akşam güneşi batışa yüz tuttuğunda tefini, cümbüşünü alan Roman müzisyenler, soluğu Beyoğlu’nun Nevizadesinde ve Çiçek Pasajı’nda alır. Sabah saatlerine kadar müdavimlere binbir çeşit şarkılar çalıp, söylerler. Başbakan bu durumu iyi bilenlerdendir, zira Kasımpaşa’dan çıkmadır ya kendisi. Romanlardan özürdileyen Başbakan’ın bir gerçeği unuttuğunu gözlemlemekteyiz. Dolapdere’nin biraz ötesi, Pangaltı’dır. Daha ötesi Osmanbey’dir, Kurtuluş’tur. Yani Ermeni vatandaşların sayıca hayli bol miktarda oturdukları yerlerdir. Başbakan acep komşu semtlerinde, hangi kimlikten vatandaşların olduğundan haberdar olamamışmıdır? Eminimki her bir şeyi çok iyi tahmin etmektedir Başbakan. Ama lanet olsun işte, o dili varya o dili, olur olmaz işler çeviriyor. Boşuna dememişler ya “Dili insanı rezilde eder, vezirde eder” diye.

Başbakan, öyle sanıyorum ki, önümüzdeki günlerde bir özür de Ermenilere gönderecektir. Çünkü bu lafın altından ne kendisi, ne de partisi kalkabilir.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..