Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Bir Peygamberin daha gelme ihtimali olsaydı. Hepimiz helak olmuştuk.

Bir Peygamberin daha gelme ihtimali olsaydı. Hepimiz helak olmuştuk.
 

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, Samsun da sahne aldığı barda 3-5 kendini bilmez tarafından dayak yemişti. Yüzüne ve vücudunun pek çok yerine darbe alan Kerimcan’ın kaşı patlamış ve burnu kırılmıştı. Menajerinin de kolu kırılmıştı.

Neden mi? Çünkü; farklı bir hayat tarzı benimsemişti.

Slogan şuydu: “Tek gözlü canavarlar bilsin, bu gençlik her şeyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bahçeli'ye sesleniyoruz. RTÜK bunları kaldırsın. Gençliğimizi i... yaptılar. Bunu herkes bilsin”

**

İki kişinin öldüğü dört kişinin de yaralandığı Bulanık olaylarının Samsun’da görülen ilk duruşmasının çıkışında, kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır. Burnu kırılmıştı.

Neden mi? Çünkü; Kürt bir siyasetçiydi.

Slogan şuydu: “Niye geldin ulan, niye niye? Bölmeye uğraştığın vatanın arabaları burada. Arabaları, polisi seni koruyor. Ha niye geldin niye?”

**

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda bacağından vurulmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise katıldığı cenaze töreninde, bir kişi eski Cumhurbaşkanın, Başbakanın ve İçişleri Bakanın önünden geçtikten sonra kendisinin önüne kurşun atmıştı.

Neden mi? Çünkü; muhalefet partisindelerdi.

Slogan neydi: Sıkılmış bir mermi  ve sıkılmamış bir mermiydi.

**

Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı bir cenaze namazında bir saldırganın yumruğuna maruz kalmıştı. Burnu kırılmıştı ve gözlüğünün kırılmasından dolayı cam parçaları yüzünden yüzünde bir kesik oluşmuştu.

Neden mi? Çünkü; iktidar partisinin bir bakanıydı.

Slogan neydi: Bu Türk milletinin yumruğu, al sana açılım.

**

Ahmet Hakan, CNN Türk’teki programından çıktıktan sonra Şişli ilçesindeki evine vardığında kendisi ve koruması dört kişi tarafından darp edildi. Darp sonucu göğsünden ve yüzünden yaralanan Hakan, hastaneye kaldırılmıştı.

Neden mi? Çünkü; muhalif gazeteciydi.

Slogan neydi: Bu kişiler korkak oldukları için yalan ifade vermişlerdi. Onların sloganı olmadığı için Ahmet  Hakan’ın gazeteciliğinin sloganına yer verelim: “ Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.”

**

Bizim toplumumuzun en büyük hastalıkları galiba şunlar; insanları dinlememek, onları olduğu gibi kabul etmemek, şiddetle sorunları çözmeye çalışmak ve kabadayı retoriği ile insanların fikirlerini değiştirmeye çalışmak.

Eğer bir peygamberin daha gelmesi söz konusu olsaydı. Onu dinlemezdik, döverdik, kendi düşüncemizi kabul ettirmeye çalışırdık. Hepimiz helak olurduk. Şimdi “Çağrı” ve “Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi” peygamberlere insanların neden bu kadar acımazsızca muamele etmesini daha iyi anlıyorum. Ben bu şiddete uğrayanların savundukları şeylerin doğruluğunu ya da yanlışlığını sorgulamıyorum ama onları dinlemeyi, onlara tahammül etmeyi öğrenmemiz lazım.

Son olarak da Çağrı filminde bir sahne de geçen diyalog ile yazıma son vermek istiyorum.

Hz. Hamza: Çok cesurdur. Çölün en cesur adamı(Ebu Cehil’i göstererek). Silahsız insanlar karşısında.

Ebu Cehil: Senin Muhammed’in yalancının biri.

Hz. Hamza: Yalancı mı? Konuşturmadınız ki. Hangisi yalan ? Hangisi gerçek? Konuşmadan bilinemez ki.

İletişim: abdurrahmannaktas@gmail.com

http://politicsartandculture.blogspot.com.tr

https://twitter.com/@bosagidenzaman1

 
Toplam blog
: 5
: 480
Kayıt tarihi
: 19.12.16
 
 

Daha güzel bir dünya olsun, ümidiyle yazıyorum... ..