Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Bir puanlık futbol

Bir puanlık futbol
 

ajansspor.com


Beşiktaş ligin 3. Haftasında nefes kesen mücadelede Gençlerbirliği’ne üstünlük sağlayamadı. Gençlerbirliği, güçlü rakibi karşısında cesur ve atak futboluyla özellikle ikinci yarıda rakibine kök söktürdü.

Beşiktaş, yarısı tribünde oturan eksik kadrosuyla çıktığı maçta bir türlü organize olamazken taraftarına bu hafta da galibiyet armağan edemedi. Üç haftada kayıp 4 puan da -futbol ne olursa olsun- ligin gidişatı açısından önemli bir handikap olarak duruyor.

Rüştü’nün yokluğunda Hakan Arıkan kalede görevini eksiksiz yerine getirirken Sivok ve Ferrari defansta çok yalnız kaldılar. Ön liberolar Ernst ve Fink’in ofansa yakın oynaması defansın işini zorlaştırırken, rakip hücum oyuncuları sık sık Beşiktaş ceza sahasında tehlikeler yarattılar. Sivok ve Uğur rakip adına net iki pozisyonu kart pahasına faullerle keserken, özellikle Sivok’un Kahe’yi düşürdüğü pozisyonda kartın rengi kulübede bile merak konusu haline geldi. Oyuncu değişikliği hazırlığındaki Denizli bile kartın rengini bekledi.

İkinci yarıda Fink’in oyundan alınması defansın gardını iyice düşürürken Uğur İnceman’ın sahada kalması daha az akıllıca olan seçenek idi.

Genç yetenek Rıdvan zayıf fiziği ve heyecandan titreyen dizlerine rağmen güzel futboluyla umut verdi.

İbrahim Üzülmez yine gereğinden fazla dakika aldı. İsmail Köybaşı kulübede bu kadar fazla tutulmamalı.

Ernst’in destek verdiği orta sahada Tello’nun gayretleri yeterli olmazken forvet hattının üst seviyedeki beceriksizliği skorun olduğu gibi kalmasının en büyük müsebbibi oldu. Nihat eski günlerinden uzak futboluna devam ediyor ve Holosko sadece koşuyor. İkinci yarıda oyuna dahil olan Nobre de etkili olamadı.

Gençlerbirliği kanadında ise özgüven ve mücadele vardı. İsveçli Harbuzi, Cavcav’ın bu seneki vitrin futbolcusu olacağa benziyor. Geçtiğimiz sezonun kalburüstü futbolcularından Burhan Eşer de bu sezon yine adından söz ettireceğe beziyor. Hacettepespor’un genç kaptanı ve Ümit Milli takımın liberosu Orhan Şam da Teknik Direktör Doll’un sağ bekinde hatasız oyunuyla göz doldurdu.

Yüksek dozlu mücadelenin sergilendiği maç, sezonun çok hareketli ve heyecanlı geçeceğinin sinyallerini verdi.

Beşiktaş’ın, ezeli rakiplerinin gerisinde kalmamak için birkaç iyi transfer ve organize bir takıma ihtiyacı var.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..