Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Bir rüyanın bitişi, yeni bir rüyanın doğuşu

Bir rüyanın bitişi, yeni bir rüyanın doğuşu
 

Rüya Sineması


Yılların “2 Süper Film Birden”ci porno sineması Rüya kapandı ve yerine Yeni Rüya açıldı. Bu sene İstanbul Film Festivali kapsamındaki salonlar arasında Yeni Rüya da var. Nedense festivalde izleyeceğim filmlerin birçoğu da bu salona denk geldi. Peki ben hala bu sinemaya gitmekten neden rahatsız oluyorum?

Yıllardır hakkında bir sürü rivayetin söylenegeldiği Rüya Sineması yenilendi yenilenmesine de üzerimizde bıraktığı o ucuz erotik sinema psikolojisi hala devam etmekte. İşte size ekşi sözlük ve türevlerinden Rüya Sineması için söylenenlerden birkaçı:

Giderken boş bir kap götürmenin unutulmaması gereken yer.
Tamamen deney amacıyla burada bir filme girmeye çalışan iki genç kızı, "mesuliyet kabul etmiyoruz, yine de siz bilirsiniz" diyerek geri çevirdiklerine şahit olduğum sinemadır.
Temizlikçilerinin zor anlar yaşadığını tahmin ettiğim sinemadır.
Mendil servisi olduğunu duymuş olduğum sinema.
Koltuklar yapış yapış
İçinde garip olayların döndüğü sinema.
Bu bir rüya olmalı.

Baya iğrenç değil mi? İşte o yüzden düşündüm de İstanbul Film Festivali’nin o eşsiz kültür-sanat kumkumaları acaba bu salona girerken neler düşünecekler? Şahsen ben arkadaşımla konuyu uzun zaman dillendirmesem de dün itibariyle telefonda birbirimize “umarım koltukları değiştirmişlerdir, altımıza gazete mi sersek” diye konuşmadım değil.

Yeni Rüya ıslah edildi, hayırlı olsun…

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..