Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '11

 
Kategori
Edebiyat
 

Bir şair / Bir şiir

Bir şair  /  Bir şiir
 

Bugün Pazar, bir şairden söz etmek istiyorum. Manisa Salihli’den Gündüz Aydın. Soyadı gibi Aydın bir insan. Değerli bir öğretmen ve iyi bir editör ve aynı zamanda değerli bir şair, vefalı bir dost. Onunla yola çıkarsanız aç kalmazsınız....Mert bir Anadolu efendisi... Gündüz Aydın, 03 Ocak 1958 Eşme / Uşak doğumludur. Manisa Lisesi ( 1975 ), Çanakkale Eğitim Enstitüsü’nü ( 1977 ), bitirdikten sonra, Muş, Aksaray, Manisa / Salihli’de öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Salihli’de Ay Yayınları arasında Sentez adlı bir yerel gazete ve Sevgi Yolu adında sanat ve edebiyat ağırlıklı bir dergi çıkardı. Yaklaşık 15 yıl bu dergiyi çıkaran Gündüz Aydın, Sevgi Yolu Dergisi Aralık 2010 tarihinde kapatmak zorunda kaldı. Bu derginin bünyesinde birçok ünlü yazar, şairlerle birlikte genç şair ve yetenekli yazarlara kucak açtı. Yerelden ulusala doğru sanat ve kültürümüze ışık tuttu....Önemli hizmetlerde bulunarak Salihli'nin adını Anadolu'ya taşıdı... 

Eğitimci şair Gündüz Aydın’ının eserlerinden bazıları:  

Ağlamalar / şiir ( 1978 ), Çiçeğim Ayazda Soldu / Şiir ( 1982 ), Gönülden Gönüle / şiir ( 1984), Çocuk Bahçesi / Çocuk Şiirleri ( 1987 ), Çocuğun Dünyası / Çocuk Şiirleri ( 1991 ), Şafakları Seninle Seveceğim / Şiirler ( 1997 ), Umutlarım Yığıldı / Şiirler ( 2000 ), Bir Sevmeği Bilemedik / Şiirler ( 2002 ). Antoloji: Damlalar ( 1996 ), Sevgi Yolu Şairler Antolojisi ( 1999 ), Sevgi Yolu Şairler Antolojisi ( 2000 ), gibi şiir Antolojilerini yayımlamıştır. 

Ayrıca Gündüz Aydın’ın bazı şiirleri bestelenmiş ve bazı şiirleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim ders kitaplarında yer almıştır. Bu kadar kısa bir tanıtmadan sonra şu anda masamın üzerinde bulunan ve Salihli Türk Ocağı Yayınları arasında çıkan ( Üç Mayıs “ Dergisi ‘ Yıl:1, sayı: 1, 2011 ) sayılı dergide KAR TANESİ adlı bir şiiri vardır. 

Bu şiir aynı zamanda BBP ( Büyük Birlik Partisi )' nin değerli Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcı oğlu anısına yazıldığını ve bu şiir Sivas’ta Alperen Ocaklarının Türkiye genelinde açmış olduğu “Gül Yüzlüyü Yaşamak ve Yaşatmak “ konulu şiir yarışmasında Türkiye Genelinde birincilik ödülüne layık görüldüğünü öğrenyoruz. Sevgili Gündüz AYDIN’ nın bu mutluluk dolu çabasını kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz...Şimdi bu güzelim şiirini burada sizlerle paylaşmak istiyor, buradan sevgili Gündüz AYDIN'a selam ve sevgiler gönderiyorum. Rahmetli Muhsin YAZICIOĞLu'nu da saygıyla ve rahmetle anıyorumm. 

KAR TANESİ  

Gecenin bir vaktinde, dağların yamacında 

Üşür müsün tez söyle beklerim kar tanesi 

Uykusuz sabahlarda, gözyaşımın ucunda 

Gelecek haberini, saklarım kar tanesi 

*** 

Üşür müsün hasretten, çiçeklerin yok mudur? 

Ayırdın beni yardan, bu yaptığın hak mıdır? 

Ayazın yüreğime sapladığın ok mudur? 

Gülüm diye seni ben, koklarım kar tanesi 

*** 

Ben ağlarım yol ağlar, ağaçtaki dal ağlar 

Gelmez haberin gelmez, teflonda tel ağlar 

Hilali ayırdılar, içindeki gül ağlar 

Bu saatte kapını yoklarım kar tanemsi  

*** 

Yanağıma uzanıp ısıtsan ellerimi 

Sabah olmadan gelip, sen açsan yollarımı 

Sevindirsen yüzümü, güldürsen güllerimi 

O kokunu içimde saklarım kar tanesi ( 1 ) 

Gündüz Aydın / 3 Nisan 2009 - Salihli.  

1- Üç Mayıs Dergisi / Türk Ocakları Dergisi Salihli 2011..s.22 

Geniş bilgi: Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları 

Ansiklopedisi / Haz: İhsan IŞIK - Elvan Yayınları - Ankara 2006- Cilt: 2..s.481. 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..