Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Bir Sandra Bullock Kadar Olamadık!

Bir Sandra Bullock Kadar Olamadık!
 

Son günlerde Dünya ve ülkemizde yaşanan ilginç gelişmeler:

Angelina Jolie-Brad Pitt çifti Haiti'ye 1 milyon $ bağışladı.

Sandra Bullock 1 milyon $ bağışladı.

Madonna 250 bin $ bağışladı.

İbrahim Tatlıses yeni bir uçak aldı.

Alişan bu yaşında Beşiktaşlı Yusuf gibi geç farkedilerek 2. lige transfer oldu. İşin arkasında ise 30 bin TL karşılığında askerliğini tecil için transfer olduğu iddiasıyla federasyon tarafından lisansı iptal edildi.

Nihat Doğan barış için soyunacağını söyledi.

Amerikan Ulusal Buz Hokeyi Ligi NHL, Haiti için 100 bin $ bağışladı. Ayrıca bazı takımların açık artırmalar yapacağını gelirin depremzedelere aktarılacağını belirtti. Bazı takımlar da önümüzdeki maç gelirlerini bağışlayacaklar.

Ulusal Basketbol Ligi NBA oyuncuları kampanyaya halkı davet ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, süper ligin yayın hakkını 321 milyon $ karşılığında ihale etti. Gelirin yüzde onu federasyona kalacak.

Yıldırım Demirören başkanlığı kaybetmesi halinde kulübe verdiği parayı isteyeceği iddia edildi. Alacağının 70-80 milyon $ olduğu tahmin ediliyor.

Aziz Yıldırım'ın her yıl basketbol şubesine 2,5 milyon $ verdiği iddia edildi.

***

Kızılay, Haiti'de destan yazıyor. 2'si sağlık uzmanı 11 kişi gönderen Kızılay gururlu. Endenozya'yı vuran tsunami için yardım kampanyası açılırken "Haiti için kampanya açılacak mı?" diye sorduğumuz soruya bir yanıt alamadık.

Haiti, Afrika'dan getirilen köleler tarafından 1804 yılında kurulmuş bir ülke. Belki bu özgürlük ateşi ABD içindeki zencilere yansıyacak diye ne çektiyse ABD'den çekmiş. Hatta bir süre işgal edilmiş. Sonrasında bugüne kadar sürekli ABD odaklı isyanlar ve fakirlik. Bugün en başta koşan ABD halkı ve eski başkanlar ve hükümet. Bir uçak gemisini bölgeye gönderirken, gemiden savaş uçaklarını tahliye edip kurtarma helikopterlerini gemiye indirmeleri konuşuluyor. Sanat, spor camiası yardım için seferber olmuş durumda.

Fakat deprem bizim yakından tanıdığımız bir felaket. "Biz şimdiye kadar işveren olduk ama 5 dakika içinde her şeyimiz yok oldu. Şimdi iş arayan birisiyim." Deprem budur işte. Bir anda her şey yerle bir.

İnsan yardım etmek istiyor ama kampanya açmayacak kadar nasırlaşmış yüreklerimiz. Bir film yıldızı kadar gönderdiğimiz yardım. Oysa aynı felaket Müsluman bir ülkede olsa şimdiye çoktan başlardı camilerde yardım vaazları.

Peki ya bizim sanatçılarımız, sporcularımız! Şimdiye kadar bir sanatçımızın bağış yaptığını görmedim duymadım hep "Falanca konserimin gelirini şuraya bağışlıyorum, bu yarışmadan kazandığım ödülü buraya bağışlıyorum." lafları. Bir kere de banka hesabınızdan yapın şu bağışınızı. Konser geliri cebinizde kalsın, ödül size kalsın.

İnsan hayatı haricinde o kadar gereksiz yere para harcıyoruz ve gündemimiz o kadar alakasız konular ki üzülmemek elde değil.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...