Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Bir saniye bile boşa sarf edilecek zaman yok

Bir saniye bile boşa sarf edilecek zaman yok
 

Burcu Göker Calgary Banff dağlarında hocası Edmond Agopian ile


2008 yılı eylül ayı geldiğinde Calgary'ye dönen Burcu Göker Üniversite'deki lisans üstü eğitimine, Calgary String Quartet, Calgary Filarmoni Orkestrası, Fox Walley Orkestra'sındaki görevlerine, Üniversitedeki öğretmenliğine bıraktığı yerden başlamıştı. Ama bu sene Burcu'nun  sorumlulukları ve görevleri daha da artıyordu. Bu sene sonunda Calgary'deki lisans üstü eğitimini tamamlayacak olan Burcu doktora eğitimi için okul araştırmak, başvurular yapmak zorundaydı. Calgary Üniversite'sinin ekonomik nedenlerle gelecek yıl doktora programı açmayacak olması,  Burcu'nun doktora eğitimini başka bir Üniversite'de yapma fikrini geliştirmişti. Doktora egitimi için seçeceği ve başvuracağı Üniversitenin daha önce bitirdiği okullar gibi dünyada ses getiren ve ilk sıralara yerleşmiş okullardan olması Burcu'nun çok üzerinde durduğıu bir konu idi. Bu arada doktora eğitimi için beraber çalışacağı hocanın seçimi de çok önemli idi. Kafasında bütün bu sorunlar , lisansı en üst derece ile bitirme kaygısı ile birleşmiş ve Burcu Kanada'da nefes alamayacak kadar çalışmak zorunda kalmıştı. Bütün bunların yanısıra Burcu ve Eric bugüne kadar olan arkadaşlıklarını resmiyete dökmek istemis ve evlenmeye karar vermişlerdi. Biri Amerikalı ,diğeri Türk iki gencin evlenmesi çok kolay bir olay değildi. Burcu Amerika'da öğrenci statüsünde bulunuyordu. Burcu ile Eric'in evlenmesı uzun prosedürler gerektiren bir olaydı. Burcu ve Eric'in evlilik için dosya hazırlayarak Amerikan yetkili mercilerine başvurmaları ve uzun tetkikler sonucunda  Burcu'nun nişanlılık vizesı alması ve ondan sonra evlilik  seramonisinin  gerçekleşmesi gerekiyordu. Bu süreç bir sene kadar sürecekti. Dolayısı ile 2009 yılı yaz aylarında evlenmeyi planlayan gençler bu başvuru için gerekli dökümanlarını toparlayıp dosyalarını hazırlamak zorunda idiler. Kısaca her zaman çok yoğun olan Burcu şimdi daha da yoğundu. Ama sanırım Burcu bu yoğunlukla besleniyor. Zira sakin zamanlarda ben dikkat ettim Burcu'nun canı sıkılıyor.

Burcu ve Eric Ekim 2009 da başladıkları doktora için Üniversite arayışlarını son hızla sürdürüyorlardı. Uzun ve zorlu bir araştırmanın sonucunda seçtikleri okullara cd ve başvuru formları ve adı geçen Üniversiteyi neden seçtikleri ile ilgili yazılarını gönderiyorlardı. Bütün bu çalışmalar ve yoğunluk arasında dahi Burcu Türkiye'de mayıs 2009 da vereceği konserlerin başvurularını ıhmal etmiyor ve sürekli konser salonlarına ve Üniversitelere yazmayı ihmal etmiyordu. Şimdi bu blogu okuyan kişilerin aklına  bu kadar işi  yapabilmek için Burcu'nun  nasıl zaman bulduğu sorusu gelebilir. Burcu çok iyi zaman planlaması yapan ve zamanı çok ekonomik kullanan bir kişilik. Ben de aynı fikri savunuyoırum. Çok iyi zaman planlaması yapılırsa, bir çok iş aynı anda gerçekleştirilebilir. Burcu en yoğun çalışma  dönemlerinde bile günlük sporunu, vücut ve cilt bakımını ıhmal etmez. Ben de Mart 2009 da Calgary'ye gitmek üzere planlarımı yapıyordum. Geçen yıl Burcu'nun kazanıp da bu yıla tehir edilen Calgary Senfoni Orkestrası önünde Çaykovski Konçerto  Konseri Mart 2009 da gerçekleşecekti. Ben bu konserde  mutlaka  bulunmak istiyordum.

Aralık 2008 de noelden önce doktora başvuru neticeleri gelmeye başlamıştı. Bu neticelerden iki tanesini değerlendirmeye karar veren gençler bu okullar için dinletiye gitmek zorunda idiler. Bütün çabaları doktora eğitimine en üst sıralardan kabul edilmek ve dolayısı ile ilgili Üniversitelerden tam burs almaktı. Zira burs almadan bu eğitimi gerçekleştirmeleri imkansızdı. Amerika'da eğitim yapan kişiler iyi bilir. Amerika'da Devlet Üniversitelerinde bile yıllık eğitim masrafları onlarca bin dolara maloluyor.

Noel tatili için Eric'in Şikago Portage'deki ailesinin yanına Eric'le birlikte  tatile giden Burcu bir yandan Eric'in annesi ile yaz aylarında planlanan evlilik töreninin  ayrıntıları için didişiyor bir yandan da şubat ayında dinleti yapmak için davet edildikleri Florida State Üniversitesi ve Arizona Üniversitesi seyahatlarini planlamaya  çalışıyordu. Yukardaki cümlede özellikle didişmek kelimesini kullandım. Evlilik törenleri için oğlan tarafı ile kız tarafı nasıl didişir ,başından geçenler bilir. Dünyanın heryerinde aynı. Zira gelinlik, yüzük, seramoni, düğün yemeği, düğün pastası derken ne dediğimi anliyorsunuz. Şubat ayında aynı hafta içinde gerçekleşmesi planlanan Calgary-Florida-Calgary-Arizona-Calgary  serüvenini bir sonraki mesajımda anlatacağım. Burada bir tek şey söyleyeceğim. Planlanan bu doktora dinleti seyahatini ilk işittiğimde eğer bunu gerçekleştirebilirseniz artık herşeyi yapabilirsiniz demiştim. Burcu'ya yıllardır bu kadar inanan ben bile bu seyahatın zorluğu karşısında korkmuş ve şüpheye düşmüştüm.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..