Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Bir şans daha yoktur hayatta

Bir şans daha yoktur hayatta
 

Eski eskimiştir artık...


“Deja Vu” değil aslında eskiyi tekrar yaşamak. Dün geride bıraktıklarınızı, bugün yaşayamazsınız. Ya daha iyi olmak zorunda, ya daha kötü. Sadece seçimler yapabilirsiniz geçmişi düşünerek. Ya adımlarınızı sayarsınız, ya gözünüzü kapatırsınız. Ne yaparsanız yapın aynıyı yaşayamazsınız. Aynı güzellikler olmaz hayatınızda, aynı tadı alamazsınız… Aynı duyguyla sarılmazsınız hiçbir şeye. Ya yeni nedenler bulursunuz şimdiye, ya bırakırsınız kendinizi nedensizliğe. Tek tek çıktığınız basamakları, üçer üçer çıkmak istersiniz. Ya da merdivenin başında beklemek…

“Bir şans daha” yoktur hayatta. Yeni şans vardır hep. Hem kendinize hem çevrenize hep yenisinden verirsiniz tutunmak için. Eski eskimiştir artık. Ya nemden küflenmiştir, ya güneşten sararmış. Ama bile bile lades değildir yaptığınız. Sadece istiyorsunuzdur hepsi bu. Belki biraz da umut vardır içinde yeninin, yeni olan her şeyin. O umutla yenilersiniz kendinizi, düşüncelerinizi ve tabii ki bahanelerinizi.

“Mantığa bürünme” olamaz ki sizin içinizde. Duygular mantığa bürünmez, yol gösterir sadece. Kalbinizle ister, aklınızla yaşarsınız. Aklınızdır iyiyi kötü, çirkini güzel gösteren. Ya mükemmeli istersiniz, ya geleceği. Dün de değildir artık beklentiler. Yarına kalmıştır, ama ne olursa olsun bugün tadında yaşanmalıdır.

Ya acı ya tatlı… Bir adı mutlaka olmalı.

 
Toplam blog
: 43
: 983
Kayıt tarihi
: 22.04.12
 
 

İşletme  mezunu. Kurumsal şirketlerde satınalma, muhasebe, halkla ilişkiler üzerine çalıştı. Kişi..