- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bir saray yemeği
PATLICAN ŞİFADIR
Saygılarımla,
MALZEME
Yarım kg. koyun eti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. Yağsız kıyma
1.5 kahve kaşığı kişniş
1.5 kahve kaşığı zerdeçal
100 gr. haşlanmış nohut
4 adet bostan patlıcan
3 adet kuru soğan
Bir tutam Safran
Yarım demet kıyılmış maydonoz
2 ad.. Tavuk bulyon
Tuz, karabiber, pul biber
2 su bardağı etsuyu (yada et bulyon)
4 ad.iri doğranmış sivri biber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına ortadan keserek içini oyun ve tuzlu suda bekletin.(çıkardığınız içi küçük küçük kesin)
Bir tencereye yağı koyarak bir soğanı yemeklik doğrayıp pembeleştirin ve küçük kuşbaşı doğranmış eti de ekleyip harlı ateşte kavurun., kişniş ve zerdeçalı ve etsuyunu ilave ederek pişirin. Bir fırın tepsisine yayın.
Tavada 2 adet soğanı jülyen keserek kavurun. Kıymayı da ekleyin , daha sonrada iç patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Nohutu ezerek, diğer baharatları da ilave edin ve soteleyin.
Ateşten alınca kıyılmış maydonozlerı ilave edin.
Patlıcanları fırın tepsi ile 250 derece ısıttığınız fırında 30 dk közleyin.
Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanların içine doldurun, ve fırın tepsisine yaydığınız pişen kuşbaşi etlerin üzerine, dizin, aralarına da biberleri yerleştirin. Bir tutam safranı serpin , Ve 180 derece ısıtılmış fırında üzerine folye örterek pişmeye bırakın. (dilerseniz geniş bir tencerede ocak üzerinde kısık ateşte de pişirebilirsiniz)
(Arzu eden üzerine birkaç damla gülsuyu serpiştirebilir, bu yemeğin özelliklerindendir)
Servis yaparken önce patlıcanları koyun ve üzerine alttaki etten yayarak yanına da bir kaşik yoğurt ilave edin.
Afiyet olsun.