Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Bir şarkısın sen!

Bir şarkısın sen!
 

ATV'de Cumartesi akşamları yayınlanıyor; "Bir şarkısın sen" programı.Erol Evgin ve Pınar Altuğ birlikte sunuyorlar.
Tüm programları mı böyle, yoksa bu haftaki mi böyle denk geldi bilmiyorum ama bugün izlediğim bölümüyle tam not aldılar benden.

Programın, bir şarkı programı olarak nitelikleri değil benden tam not alan; şarkıcılar ve seçtikleri şarkılar.
Yaşları 10-15 civarında olan gençler programın yarışmacı şarkıcıları. Her biri küçük yaşlarına rağmen bir yetenek, bir cevher.

Ama daha önemlisi seçilen şarkılar. Yetmişli yılların "romantik kuşağının" şarkıları hepsi. Sevmenin fedakarlık olduğu, aşkın asaletle buluştuğu şarkılar...

Günümüzün yozlaşmış kültürel hayatına otuz yıl öncesinden yararlı bir "enjekte" Bir Şarkısın Sen...

Toplumların kültürel değerlerinin her çeyrek yüzyılda bir tekrar ettiği söylenir. Ancak son çeyrek tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de hızlı bir "yozlaşmayı", önlenemez bir "kültür erezyonunu" getirdi.

Bu akşam "Bir şarkısın sen" programını izlerken genç nesillerimize, sevginin "ruhunu", aşkın "ruhsal" yönünü yansıtan şarkıları söyletmenin ve dinletmenin aslında ciddi bir kültür hizmeti olduğunu düşündüm.

Şarkıların iyice "bedenselleştiği" günümüzde, ruhlara hitap eden o eski şarkılardan, gençliğimizin ruhuna aşı yapmak, kızamık aşısı yapmaktan daha önemli bence..

Adını söylendiği yıllarda dünyaca sevilmiş "Samanyolu" şarkısından alan "Bir şarkısın sen" bu formatıyla devam ederse, çok önemli katkılar yapacak yozlaşan kültürel hayatımıza..

Bedenleri besleyen şarkıların alabildiğine ortalığı doldurduğu zamanımızda, ruhları besleyen bu şarkılara gençliğimizin çok ihtiyacı vardı.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum..
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..