Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '12

 
Kategori
Kitap
 

Bir savaşın romanı

Yenieksen Köşe Yazarı Ahmet Alpan’ın ilk romanı 24 Temmuz’da kitap raflarındaki yerini alıyor. Dost Bombalar isimli kitap, 2. Körfez Savaşı’nı bir gazeteci-tercümanın gözünden kurulmuş roman formatıyla okuyucuya anlatıyor.

Kitabın başında, “Ben bütün bu yazdıklarımı hayalimde canlandırdım. Hiçbirinin gerçeklerle ilgisi yoktur, olmamalıdır… kişi ve olayların gerçek dünyayla benzerlikleri varsa tamamıyla tesadüflerden ibarettir… “ ibaresi var. Anlıyoruz ki bu bir kurmaca…Gerçekten öyle mi?
ABD’nin koalisyon güçleriyle birlikte Irak’ı işgali, Saddam’ın idamı ve 1,5 milyona yakın insanın bu savaşta yaşamını yitirmesi de zaten büyük bir ‘kurmaca’ değil miydi?
2. Körfez Savaşı’nda hem Türkiye’nin Kuzey Irak’a yakın sınır bölgesinde hem Kuzey Irak’ta yaşananlar hakkında bir roman bu. Yazarı Yenieksen de köşe yazarlığını sürdüren gazeteci Ahmet Alpan… Alpan tam bu sırada ABD’li askerler için tercümanlık görevinde bulundu. Bazen ona çok kızdı yöre insanı, bazen yüzüne tükürdü… Yenieksen’de de 6 bölüm halinde yayınlanan yazı dizisi ‘Coni Diyor ki’ de anlatılanlara bakılırsa, bazı insanları ölümden de kurtardı… Alpan daha sonra oturup tüm yaşadıklarından yola çıkarak bu romanı kurdu…Her bakımdan ilgi çekici bir kitap olan ‘Dost Bombalar’ 24 Temmuz’da Destek Yayınları’ndan çıkacak. Kitap bir dönemi ‘roman’ tadında okuyucuya anlatması bakımından okunmaya değer.

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..