Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '20

 
Kategori
Kitap
 

Bir Şemsi Tebrizi Romanı

Şemsi Tebrizi, edebiyatımızda en çok işlenen tarihi karakterlerden biridir. Mevlâna'yı Mevlâna yapan insan olarak Şemsi Tebrizi'nin hayatı her zaman çok merak edilmiş, ancak bu son yıllarda çok fazla yükselme göstermiştir.

Alman İslamolog Anna Maria Schimmel'in "Ben rüzgârım sen ateş" kitabıyla bu ilgi Batıda da yayılmış,  Elif Şafak'ın "Aşk" adlı romanıyla ülkemizde zirve yapmıştır.  Şafak'tan sonra birçok tanınmış tanınmamış yazar Şemsi Tebrizi'nin hayatını romanlaştırmıştır. İşte o tanınmamışlardan biri olarak kaleme aldığımız "İki Denizin Kavuştuğu Yer Şemsi Tebrizi" biyografik romanı, Türkiye'de ilk defa biyografi ile roman bir arada verilmiş, okuyuculara hem çeşitli kaynaklarda bölük pörçük biyografik bilgilere karşın tolpuca ve tutarlı malümat verilirken, hem de roman tadında bir başka güzellik sunulmuştur.

Romanda Mevlâna'nın muhteşem gazelleri ve Mesnevi'nin benzersiz güzellikte ilk 24 beytine  de yer verilmiş, Şemsi Tebrizi'nin Makalat isimi kitabı hakkında özlü bilgiler sunulmuştur.

Bir kitabın çok sevilmesi ve okunması okuyucunun yüreğine dokunabilmesine bağlıdır. İki Denizin Kavuştuğu Yer'in satırlarına gözyaşı da karıştığı için başta gelen özelliklerinden biridir.

İki Denizin Kavuştuğu Yer Şemsi Tebrizi - Aşk Üçlemesi 2

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..