Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Öykü
 

Bir sevda masalı (3)

Bir sevda masalı (3)
 

Murat artık bu kıza ilgi duyduğunu inkar etmiyordu. Kimbilir belki kızda ondan hoşlanmıştır. Bütün bunları düşünerek daireye odasına döndü. Akşam konuyu annesine açacaktı. Onun da onayını alması gerekiyordu. Gerçi onlar kararı kendisine bırakırdı. Ama yine de söylemesinin iyi olacağını düşündü.

Akşam eve gidince annesi ve babasıyla konuştu. Tahmin ettiği cevapları aldı. İyice araştır konuş kızla anlaşabiliyorsan ailesi de bize uyuyorsa neden olmasın ama karar senin dediler.İyi de kıza nasıl açılacaktı. Murat kara kara düşünürken birden telefon çaldı.

Arayan Kemal’di ve.

-Kız öğlenleri sizin oradaki kantinde yemek yiyor.. Hani belki bilmek istersin diye söyledim.

dedi nükteli bir şekilde ve telefonu kapattı.

Kantinde çalışan çocuğu tanıyordu. Gitti kızı tarif etti o gelince çaktırmadan bana telefon etti. Çocuk muzip muzip gülerek emrin olur abi dedi. Tam yemek saatinde telefon çaldı. Tahmin ettiği telefondu sanki haberi yokmuş gibi kantine gitti. Kızla tesadüfen karşılaşmış gibi yapıp başladı konuşmaya hemen birden bire kızın üstüne atlar gibi konuya girmek istemedi. Bu kantin görüşmeleri bir hafta böyle devam etti. Ama kızla samimiyeti ilerleten Murat kızı odasına da çağırıyordu.

Arada kız onun odasına arada murat kızın odasına gidiyordu. Artık tamam dedi Murat açılacağım ya kabul eder ya etmez diye düşündü. Ve o gün odasına geldiğinde çay içerken cumartesi günü işi olup olmadığını sordu. Kız yok dedi Murat da seninle önemli bir şey konuşacağım cumartesi buluşabilir miyiz? dedi. Kız utanarak olur demişti.

İkisinin de cumartesiyi iple çekeceği meydandaydı bir an önce haftasonunun gelmesini istiyordu ikisi de.

Murat, kibar çocuktu. Cumartesi günü buluşmaya giderken kıza gül götürmüştü. Kızla buluşunca kıza gülü verdi. Sanki niyetini belli etmek ister gibi kızın elini tuttu. Kız biraz ürkmüştü ama pek de itiraz etmedi. O da biraz sonra konuşulacak konunun ne olduğunu anlamış gibiydi. Murat sakin bir yer seçmişti. Oraya gittiler sohbet biraz ilerlemişti artık ikisi de bu anı bekler gibiydi.

Murat bir an önce söyleyip sonucu görmek istiyordu. Bu olayın biran önce sonuçlandırmak istiyordu. İyi ya da kötü aslında kötü olmasını istemiyordu. Ama bu ihtimal de vardı. Sonunda kıza duygularını açıkladı. Kızdan hemen cevap gelmedi. Düşünüyordu ama bu arada geçen zaman Murat’a yıllar geçiyormuş gibi geldi. Sonra kız kabul ettiğini yalnız önce birbirlerini tanımaları gerektiğini söyledi. Murat kızın ellerini tutarak tamam dedi ve yeni bir hayat başlıyormuş gibi geldi.

DEVAM EDECEK

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..