Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '14

 
Kategori
Kitap
 

Bir Sevgidir Yaşamak ( şiirler )

Bir Sevgidir Yaşamak ( şiirler )
 

Eski Bakanlarımızdan şair Ali Naili Erdem Konuşurken...


Bir Konuk yazar: Eski Bakanlarımızdan Ali Naili ERDEM bir şair ve bir yazardır. Geçmiş yıllarda İzmir Milletvekili olarak TBMM'de parlamantoda yer aldı. Ayrıca Milli Eğitim, Çalışma gibi Bakanlıklarda da yer aldı. Çalışktan ve dürdüst bir insandır.

Dosyası ve kimliği tertimiz bir devlet adamıdır. Sevgiden, barıştan ve dostluklardan yanadır. İlhamını Hz. Mevlana,Yunus Emre ve Hacı Bektaşı Veli gibi milli değerlerimizden almıştır. Yakınlarda bir şiirkitabı çıktı. " BİR SEVGDİR YAŞAMAK" adını taşıylan bu değerli kitabını Ankara'dan Prof.Dr. İsa Kaeyacan anlatıyor. Kısaca bu değerli eseri bizlerlle  paylaşmak istiyorlar.

Bu değerdli yazını baena da sağ olsunlar göndermişler. Ben de buher iki dostumuzu yakından tanıyorum. Sayın Ali Naili Erdem'in bu ğüzelim şiirkitabıyla ilgili İsa Kayacanın bu az v eözlü yazını zsizlerle paylaşmak istiyorum. Sözü Sayın İsa Kayacan'a bırakıyorum. Buradan tüm okuyarnlara ve yazanlara selam ve sevgiler gönderniyorum:

 

 Ali Naili Erdem’den:

" Bir Sevgidir Yaşamak "

Prof. Dr. İSA KAYACAN

 

Sevgiyi sözde değil, özde ve yürekte taşıyanların sayılarının fazla olduğunu söylemek mümkün değildir. Günümüzde, sevgi ve vefa ikilisi adeta firardalar. Bunların varlığından söz ederek, bekleyiş içine girme yanlışlığıyla kaybolup gidenlerin sayısının giderek arttığını söylemek yanlış bir yorum ve ifade biçimi değildir.

Ali Naili Erdem, Türk siyasetinin, ismi altın harflerle yazılı duayenlerinden, maaşından başka geliri olmayan eskimeyen Bakanlarımızdan, Milletvekili, Parlamenter ve hatiplerimizden.O’nun dünyası geniş, tertemiz, ileriye bakan sevgi yığınları ve harmanlarıyla dolu. Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Ajans yayınlarının 230.olarak 160 sayfayla gün yüzü gören ,Ali Naili Erdem imzalı,”Bir Sevgidir Yaşamak” adlı şiir kitabı,sevgi dünyasının genişliğindeki yansımaları bizimle selamlaştırıyor.

Yazdıkları ve yayınladıklarıyla takdir gören, alkışlanan Ali Naili Erdem duyguları, zaman zaman hece vezniyle karşımıza çıkarken, zaman zaman da serbest arzdaki şiirleriyle bizimle merhabalaşmaktadır. Masamdaki “Bir Sevgidir Yaşamak”ın ilk şiiri üç ayrı dörtlükten meydana gelen,Hasretim sana, adıyla karşımıza çıkıyor.Bu şiirin bir bölümü şöyle:

 

Sokaklardayım nicedir dostlardan uzak,

Yine kimseler yok halimden anlayacak.

Gurbet yakınımda hasretlik kucak kucak,

Ümitler uzaklarda muhabbetler inmiyor,

Dertleri yol edindim gözyaşlarım dinmiyor.

 

Ali Naili Erdem hocanın şiir başlıklarına baktığımızda,mısralarında ifade ettikleriyle ilgili ipuçları görürüz,buluruz.Örneğin,Gel de unut,Muhtacım,Çaresi yok,Hangi dost,Yağmur ve sen,Sen ağlama sakın,Uzakta kalmalıyım,Gözüm sende,Söylesen söylenmez,Bütün saatler güzeldir artık,Yaz geceleri,Gül yüzlüm,Sen gideli,Komşum ağaç,Bahtsızlar,Günah,Güneşli günler,Mutluluk,Hangi dalga?,Damlalar vd.adlı,başlıklı şiirler vermek istediğimiz örnekler arasında yer almaktadır.

Ali Naili Erdem isim ve imzasının bilinen ve takdir edilip saygıyla karşılanan en önemli özelliği, güzel konuşması, Türkçenin kurallarını doğru ve yerinde kullanmasıdır Bu özellikler, onun şiirlerinde de görülmekte ve anlatım zenginliği içinde duygu bütünlüğü, sevgi yumağı oluşturulmaktadır.”Bir Sevgidir Yaşamak”adlı şiir kitabının 63.sayfasındaki Defterdeki ismimiz,adlı şiirde söylemek istediklerimizin tümü bulunmaktadır. Üç dörtlükten meydana gelen bu şiirin giriş dörtlüğüne bakalım:

 

Arada sırada halimi sorardın,

Cennetten bir esintiydi sesin.

Mevsimler geçip giderken,

Sen rüyalarımda yaşardın.

 

“Bir Sevgidir Yaşamak” adlı kitabın son sayfalarında, özlü sözler olarak gördüğümüz,’İkiler ve

Üçlem’ler dikkat çekiyor.

Bunlardan:

1-Çok geride kaldı sihriyle aşklar/Hicranların mevsimidir yaşananlar

2-Bir nefesten ibaretse ömrümüz/Hangi akılla yaşama küskünüz?

3-Pezevenk taşlamaktan yoruldu kollarımız  / Azalmadı fendi orospuların

4-Sen de anlamazsan ben ne derim?/Kalem, kağıda küsmüşse /  

Derdimi kime söylerim?

***

Biz de Sayın Ali Naili Erdem ve Prof. Dr. İsa Kayacan'a daha nice sağllıklı günler ve  bol imzali  eserler beklieyoruz...


          

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..