Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir şey başka bir şey sağlasın diye yapılmaz; her şeyin amacı kendisidir

Bir şey başka bir şey sağlasın diye yapılmaz; her şeyin amacı kendisidir
 

Bir işi yaparken o işin kendisinin sağlayacağı faydalar dışında başka faydalarını da düşünmeye çalışmak rasyonel değil. Bu yatırımı buraya yaparsak… Hıı… Şöyle şöyle faydaları da olur. Ya sana ne başka faydalarından!

Bu kadar geniş düşünmek, konulara böyle bakmak bilimsel değil bir kere. Onun için ben çok bilgili/her konuda bilgili kişileri sevmiyorum. Bir konuda bilgin olsun ama tam olsun. Biraz buradan biraz oradan olmaz. Düşünmek ayrı tabi, her konuyu düşünebilirsin.

Üretirken/yaratırken işte böyle konunun dışına çıktığımız için hiçbir şeyimiz tam/mükemmel değil. Çünkü sen o işi yaparken başka şeylere de konsantre olursan o işi düzgün yapamazsın.

Ayakkabıya ışık koymuş (bir zamanlar vardı) şöyle yaparsak karanlıkta fener vazifesi de görür. O ışık süstür, süsün dışında bir amacı olamaz. Git kendine fener al Allah Allah!

Hep böyle ya! Herkes bir şey yaparken üretirken “şunu da sağlasın, şuna da faydası olsun” Sen bir kere önce amaçladığın şeyi gerçekleştir. Ispanakları çiçek gibi yetiştir belki saksıya koyarsın, saksı kafalı!

Adamın bir projesi vardı. Kuzey Kutbunda denizi dalgalandıracak bundan kendince bir şey elde edecekti. Dediler ki çok iyi, hayvanlar da tehlike var diye kaçıp kurtulurlar. Adamımız planladığımın dışında başka bir amaç var diye projesini geri çekti.

Niye bizlerde bu kafa yok? Pantolon dikiyor, biraz pijamamsı yapıyor ki icabında pijama yerine de kullansın. Defalarca yazdık, hayatta “yerine” diye bir şey yoktur. Satıcılar “Abi icabında yerine de/şey olarak da kullanırsın diyorlar ya kaldırıp atıyorum. Ben bir şeyi başka bir şeyin yerine kullanmam.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..