Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir şey zorla sevdirilmez, halkın ilgi göstermediği spor ve sanat dalları tasfiye edilmeli

Bir şey zorla sevdirilmez, halkın ilgi göstermediği spor ve sanat dalları tasfiye edilmeli
 

Bazı şeylerin içine para koyup insanların ilgisini çekmeye çalışıyoruz. Napalım ilgilenmiyorlar. Ve o şeyin yaşaması gerekiyor. Gün gelecek mesela tiyatroya gidenler arasında çekiliş yapılıp araba filam verilecek, tiyatro yaşasın diye. Çünkü sanat. Bu işi sevenler var. Bu işten ekmek yiyenler var. Ama bunlar tiyatroyu finanse etmeye yetmiyor, seyirci gerekiyor. Belki şu anda bile devletin tiyatroya maddi desteği var. Belki tiyatro böyle ayakta duruyor. Salonlar dolmuyor çünkü.

Ama bana göre halkın ilgisi yoksa tasfiye edilsin, bir şey zorla sevdirilmez. Bazı spor dalları mesela. Hiç seyircisi yok. Ama bu sporu yapanlar profesyonel ve para ödemek gerekiyor. Seyirci yok ki bilet parası alalım nereden vereceğiz. Ama bunlardan uluslar arası başarı elde ediliyor ve itibarımız yükselirken ülkenin tanıtımı oluyor.

Ne olursa olsun bir spor dalı bir sanat, edebiyat dalı, kültür uğraşısı, faydalı işler salt devletin desteğiyle yürümez. Kimse kusura bakmasın, ilgi olacak, ilgi yoksa silgi olacak. Güreş mesela, kim seyrediyor? Mantıksız bir spor zaten. Hani popüler bir spor olsa, olimpiyatlarda dünyanın gözü kulağı orada olsa. Eskiden popülerdi ama artık güreşi izleyen bile yok. Şampiyon olmuşsun, ikinci, üçüncü kimin umurunda.

Valla ben çok radikal bir insanım, faydalı maydalı tanımam. Benim yöneteceğim ülkede kendisini finanse edemeyen hiçbir spor ve sanat dalı yaşayamaz. Kültürlü bir ülke olalım diye, sporda adımız duyulsun diye halkın ilgi göstermediği sanat ve spor dallarını para verip yaşatamam. İnsanlar istemiyorsa bana ne faydasından. Resmi literatürden çıkarırım, ilgilenen varsa seyirci bulsun olmadı cebinden finanse etsin yürütürse yürütsün. Devletin bu politikasını son derece saçma buluyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..