Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir şeyin yasak olması illa da yanlış olduğu anlamına gelmez

Bir şeyin yasak olması illa da yanlış olduğu anlamına gelmez
 

Yasakları yanlış olarak biliyoruz. Muhalif olduğunuz siyasi irade kafasına göre yasak koyuyor. Doğruluğuna yanlışlığına, bizim isteyip istemememize bakmadan, işine geldiği gibi.

İktidarı destekleyenlere göre doğru olabilir ki bazen onlar da şikâyetçidir. Çoğunlukla iktidar ülkede kafasına göre düzen kurmak ve kendi kanunlarını uygulamak için yasaklar koyar. Bu yasaklar onların kafasındaki yasaklardır.

Bazen güzel ve doğru şeyler de duruma uygunluk nedeniyle yasaklansa da normalde yasak deyince kötü/olumsuz şeyler akla gelir. Fakat demokrasinin olmadığı ülkelerde gerekçesiz olarak(ya da mantıksız bir gerekçeyle) doğru ve güzel şeyler de yasaklanır. Yönetimin işine gelmez. Yönetenlerin inancına, düşüncesine uymaz.

Fakat halk bunu bilmez. Bizim için yapıyor der. Devletin otoritesi de işin içine girince yasağın kapsamı insan gibi yaşama isteğimize kadar genişler.

Biz bunu yaşadığımız örneklerde görüyoruz. Ama herkes görmüyor/anlamıyor. Yasaksa vardır bir nedeni diyor. Örneğin üniversite harçlarının protesto edilmesi hangi mantıklı gerekçeyle yasaklanabilir ki. Üniversite harçları gerçekten yüksekse insanların itirazı normal değil mi? Ama ben böyle bir yasağı dahi hatırlıyorum. Tabii ki konu değil protestonun şekli itibarıyla yasaklandıysa bir şey denemez.

Bir şeyin yasak olmasının illa da yanlış olduğu anlamına gelmeyeceğini üzerine basa basa söylemeliyiz. Çünkü insanlar yasaklanan her şeyin kötü olduğunu sanıyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..