Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bir SMS de sen at! Hayrına...

Bir SMS de sen at! Hayrına...
 

Hafta sonu Ermenistan ile milli takımlar düzeyinde 2.maçımıza çıkacağız. Hatırlamayanlar için, ilk maçımızı ağustos ayı içerisinde ümit millilerimiz yapmıştı. Kim vardı, kim gitti bilemiyorum ancak son 5 dakikada yediğimiz 2 golle 2-1 yenildiğimizi biliyorum.
*
Bu kez hafta sonu A milli takımlar düzeyinde maçımız var Ermenistan ile.Ümit milliler başka ülke takımı mı? Şimdi gösterilen hassasiyet neden o zaman gösterilmedi? Bu politikacıları anlamak zor vallahi. Devamında hala polemikler, ne yapacağını bilmezlikler... Medyada günlerdir tartışılan gitsin mi ? gitmesin mi? ve hatta dün star tv de yapılan SMS oylaması... Yapılan halka açık SMS oylaması ne işe yaradı? Vatandaşın SMS oyunamı kaldı dış politikamızın şekli, ayarı... Sanki, dış politikamızın acizliğini görmüşcesine üstü kapalı da olsa "Ey Türk Milleti Dış Politikamız içler acısı gelin SMS ile oylama yapalım da belki işe yarar" mı? demek istediler. Bunu yaparken koskoca duayen de buna alet oluyorsa yazık yahu... İnanamadım yahu.. Gitsin diyorsanız Evet, yok gitmesin diyorsanız HAYIR... Ne bu yahu kimi oyluyorsunuz neyi oyluyorsunuz... Bunun adına da HABERCİLİK diyosunuz... Vahhh ki ne vahhh. İşimiz nelere kaldı görün işte.
*
Dış politikamız son günlerin en hareketli dönemini geçiriyor. Bu hareketlilik sürecinde yeterli miyiz, değil miyiz?

Gelişmelere şöyle bir göz atalım.

Rusya'nın Kafkaslarda yaptıkları ortada. Haklı veya haksız bunun açılımını uzmanlar yapacak elbette. Ancak; Türkiye açısından baktığımda, sayın başbakanın arabuluculuk yapma girişiminin fiyasko ile sonuçlandığını anlamak için dahi olmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Tam bir FİYASKO.

*

Dış politika denince, rahmetli İsmet İNÖNÜ'nün Türkiye'nin 2.Dünya savaşına dahil olmaması için gösterdiği çabaları ve dahiyane taktiklerle bunu başarmış olması hala konuşulur. Büyük başarı...

Dönelim günümüze. Üç gün sonra milli maçımız var ve hala tartışıyoruz gitsin mi? Gitmesin mi? ABD ye yakın ol, Rusya yı küstürme... Bu mudur? Sonrası, madara olduğumuz yetmezmiş gibi düne kadar kucak açtığımız, kardeş bildiğimiz ki hala öyleler Azerbaycan bile saçma sapan, şekilsiz, seyri belli olmayan bi çare dış politikamıza isyan edercesine tavır koymadı mı?

Nasıl politika izleyeceği belli olmayan, hafta sonu oynanacak olan maç konusundaki politikası ile çarşaflayan hükümetin dışışleri bakanının adını 100 kişiye sorsan kaç kişi bilir. Üzülüyorum... Ne yapacaksınız merak ediyorum. Teslimiyet de sınır tanımadan yapılan anlaşmalar, protokoller hep bize ceza gibi geri dönüyor.

Dünyaya bizi alkışlatacak, parmak ısırtacak ve yaptıklarıyla DIŞ POLİKAMIZI yüceltecek değerler taşıyan siyasetçileri yakın zamanda görmek umuduyla.......

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 10
: 930
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1967 yılında Afyon iline bağlı Emirdağ ilçesinde dünyaya geldim. Çocukluk yıllarımı Elazığ'da geçird..