Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir sonuç diğer bir sonucun başlangıcıdır

Bir sonuç diğer bir sonucun başlangıcıdır
 

Bir şeyin sonucunu değiştirmek istiyorsanız, yeniden başlamalısınız. Direk sonucu değiştirmeye çalışmak başlangıçta yanlış giden şeyleri değiştirmez. Muhsin Yazıcıoğlu’nun verdiği ” Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen diğer düğmeler de yanlış iliklenecektir.”en güzel örnektir. Aslında buradan iletişim sonucunda ortaya çıkan kazaların nasıl düzeltebileceğimiz de görebiliriz.

Yanlış başlayan bir iletişimin devamı da yanlış gelecektir. Bu yanlışlıklar dizesi de elbette sonucun yanlış olmasına neden olacaktır.

Bir sonuç diğer bir sonucun başlangıcıdır. Bu sonuç düzlemi doğrusal olarak değil örümcek ağı gibi iç içe geçmiş yapılar olarak düşünülebilir. Bir sonuç birden fazla sonuca etki eden, bu sonuçların başlangıç sebebiyeti olan durum şeklini alabilir.

Bu durumu iletişim açısından ele alırsak, Bu sonuçlarda karşımıza birbirini suçlayan ve anlamadığını ifade eden bireyleri hemencecik meydana getiriyor.
İletişimde yaşadığımız sorunlardan en büyüğü net anlaşılır bir şekilde karşı tarafa mesajı vermememiz. Netlik olmazsa mesajda ( ucu açık , başka tarafa çekilebilen ) mesaj ulaşasıya kadar başka bir kimlik alır ve ak dediğimiz kara bir şekilde alıcıya ulaşır.

Ne anlattığımız kadar nasıl anlattığımızda önemlidir. Eğer doğru anlatılmazsa ne anlatırsan anlat karşındakinin anladığını anlatmış oluruz. Bir de bunun üzerine anlattığımızın hüsnü niyetinin vermiş olduğu ilizyonist düşüncelerin arkasında yanlış anlattığımızı görmezsek ortaya gürültülü bir iletişim kazası çıkar. Hayda al bi de burdan yak !

 Mustafa ŞAHİN

facebook/pslmustafasahin twitter/pslmustafasahin

 
Toplam blog
: 26
: 1823
Kayıt tarihi
: 03.05.12
 
 

PUGEM Kurucu Ortak ve PUGEM Bünyesinde kişisel gelişim eğitimleri veriyorum. Çeşitli mecralarda k..