Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bir soykırımcıyı savunmanın dayanılmazlığı

Bir soykırımcıyı savunmanın dayanılmazlığı
 

Hayat böyle birşey işte.

Belki de hayat değil de siyaset böyle bir şey. “Başbakan konuştuğu zaman ayrıntılara fazla takılmamak lazım” diyorum ama olmuyor. Kaba tarafından bile baktığımızda, ortalığa saçtığı gaflar, tarihimizin bir noktasında kendisine yer buluyor. Gaf dediğimde öyle yenilir yutulur cinsten bir “Gaf” değil hani. Adamın adı çıkmış soykırımcıya, bizim Başbakan sahipleniyor bu insanlık suçu işleyen adamı.

Başbakan’ın dostları da bir tuhaf oluyor nedense.

Geçtiğimiz aylarda bir dergide Başbakan’ın dostlarını okudum, ne yalan söyleyeyim tüylerim diklendi birden. Nerede kırımcılar var, Başbakan dost eylemiş kendisine. Oysa Başbakan şu son dönemlerde barış için çabalamıyor muydu? Yoksa yanlış falan mı biliyoruz? Sadece göstertmelik mi her şey?

Sorularıma yanıt vermeyin ne olur.

Neyse biz konumuza dönelim ve şu Ömer El Beşir denen kırımcının Başbakan tarafından tuhaf bir şekilde nasıl savunusunun yapıldığına bakalım.

Başbakan, Ömer El Beşir denen kırımcıyı şu sözlerle savunmuş.

“Bir Müslüman asla böyle bir şey yapmaz.”

Pardon!

Ne yapmaz, ne yapmaz?

Yani Başbakan diyorki bir Müslüman asla soykırım yapmaz. Başbakanın kendileri soykırımın yapıldığı Darfur’a bir ziyarette bulunmuş ve ilginçtir, soykırım yapıldığına dair bir emare ve tespite nail olamamışlar.

Şu geride bıraktığımız satırların burasında gülmek caizdir. Unutmayın, sevaba girersiniz.

Zaten efendim işin içine Müslümanlık girdimiydi akan sular durur. Öyle kolay mı bir müslümanın kırımcı olması? Zaten Başbakan top yekün işi halletmiş oluyor bu cümlesi ile Müslümanları tarihin önünde ebediyen aklıyor. Ne geçmiş, ne gelecek hak getire.

Lakin Başbakan bir şeyi unutmuş. Yahu UCM denen bir mahkeme, yani Uluslararası Ceza Mahkemesi bu işi halletmiş. Komisyonlar kurulmuş, araştırmalar yapılmış ve soykırım yapıldığı tespit edilmiş. Ömer El Beşir denen kırımcının hakkında tutuklama kararı çıkarılmış. Bizde UCM kararlarının altına imza koymuş bir ülkeyiz ve Başbakan açıyor ağzını ama o ağızdan çıkan laflar oluveriyor birden Gaf.

Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl, yani 16 Ağustos 2008 tarihli bir yazı yazmıştım Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesinin İlginç Katılımcısı ve o yazıda UCM’nin kararını dile getirmişim. Aynı tarihlerde hatırlarsanız, İstanbul’da Türkiye Afrika İşbirliği Zirvesi vardı ve Sudan Devlet Başkanı namı diğer Soykırımcı Ömer El Beşir bu zirveye iştirak etmişti. Türkiye ise UCM kararlarını hiçe sayarak Ömer El Beşir’i ülkemizde konuk etmiş ve bütün dünyanın gözünde buram buram küçülme emareleri göstermiştik. Aynı şey şu anda ve bir daha tekrarlanmakta. Başbakan rahatsızlık duymadan Ömer El Beşir denen soykırımcıyı aklama operasyonuna girişmiş.

Tek kelime ile utanç duyulacak bir durum var ortada.

Savunusu daha da tuhaf. Bir müslümanın adam öldürmeyeceğine dair kesin kehanetlerde bulunuyor. Bu nasıl bir duygu yükü ve inancıdırki Müslüman olan herkese tek kelime ile kefil olunabiliniyor?

Ömer El Beşir denen soykırımcı UCM tarafından mahkum edilmiş ve hakkında tutuklama kararı çıkmıştır. UCM kararlarına taraf olan ülkemiz, bunun gereğini yerine getireceğine dair her türlü antlaşmaların altına imza atmıştır.

Oldu mu ya Başbakan. Kefil olacak ve savunacak başka adam bulamadınız mı?

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..