Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Öykü
 

Bir su damlasının Öyküsü

Bir su damlasının Öyküsü
 

Küçük şeylerle büyük devrim yaratalım; bu bizim için, yaşamın başlangıcı için gerçekten büyük önem taşımaktadır. Haydi bir su damlası ile yolculuğa çıkalım.

Topraktan dümdüz bir dünya düşünelim. Güneş sisteminde yörüngesine geçmiş, dönmekte olan dünyaya doğru iniş yapalım. Şimdi atmosferdeyiz. Kat kat bulutları geçiyoruz, değişik tonlarda havayı seyrediyoruz ve yeryüzüne indik.

Gözlerimizi kapadığımız an gibi kapkaranlık, hiç bir renk, hiç bir yaşam yok. O da nedir? Bir gürültü; yer, gök sallanıyor... Birsu damlası, evet bir su damlası büyük bir hızla yeryüzüne doğru, bize doğru geliyor ve 'şıp' diye bir ses, bu olay olağanüstü, birden çoğalıyor, önümüzde bir göl; hayır bir deniz... Hızla büyüyor. Etrafımıza bakıyoruz ve rengarenk; pembe, mor, sarı, mavi, siyah, beyaz... İnanamayacağımız kadar renk; hepsi doğada yerlerini alıyor; mavi gökyüzü, beyaz bulutlar, yemyeşil kahve toprağın üstü, yüzenler, uçanlar, zıplayanlar... canlanıyor çevremiz. Ne kadar mukaddes bir gidişat ama bir eksik var. Bu eksik de kapanıyor 'insan' da doğdu ve değişimler, değişimler...

Şimdi bir de zaman tüneline giriyoruz. İnsanlar, bitkiler, hayvanlar çoğalmakta, dünya daha da renkleniyor, hayat artıyor, hareketler çoğalıyor. Yeni yeni buluşlar ardı sıra geliyor; ateş, tekerlek, ok, yay, telefon, araba;kentleşme... Aklın dönem içinde alamayacağı şeyler... İnsan öyle bir varlık ki dünyayı yeniden donatıyor, değiştiriyor... Bizim su damlası çok mutlu.

Yüksek yüksek barınaklar çıkıyorlar, yollar döşüyorlar, insanlar arasında doğayla bütünlük, kendi aralarında bütünlük, hayatla bütünlük başladı; herkes mutlu. Evrendeki harekete; uyumu sürekli artıran bir gezegen daha eklendi.

Sonuç olarak diyebiliriz ki ; bir su damlası bir dünya inşa edebildi; ama bizim bu su damlasını bir daha kullanamayabiliriz. Ufacık bir su damlasının ne işe yaradığını görüp milyonlarcasının kullanım alanlarını düşündüğümüzde bir su damlasının dahi yokluğunda neler olabileceğini düşünebiliriz.

Su damlası diyerek geçmeyelim. Ufacık da olsa bir su damlasının, üzerimizde milyonlarca yıllık hatırı var! 

 
Toplam blog
: 38
: 167
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

Ben, benim işte!  Biraz şiir, biraz masal, biraz deneme, biraz derleme... yazının herhalindeyim. ..