Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '09

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Bir tas çorba iç, cepten bedava konuş!

Bir tas çorba iç, cepten bedava konuş!
 

Türkiye'de hizmet veren üç GSM firması kendi aralarındaki kıyasıya rekabete öyle bir hızlı girdiler ki, SINIRLARI kaldıran tarifeleri birbiri ardına uygulamaya koydular. Hepsi kendi hesabınca müşteri çekmek için bu savaşa girdiler aslında. Fakat son günlerde cep telefonu konuşmalarında belirgin bir kalite düşüklüğü ve görüşme zorluğu yaşanıyor. Bunun sanıyorum sizde farkındasınızdır. Sebebi herhalde bu SINIRSIZ tarifeler. Operatörlerin alt yapısı SINIRSIZ konuşmalara dayanamayınca cepten haberleşmenin sık sık kesilmesi birçok kişinin yaşadığı bir sıkıntı olsa gerek.

Bir haber sitesinde okuduğum haberde de bu SINIRSIZ KONUŞMAYA, SINIR geliyormuş. Böyle bir sınır bu yoğunluktan sonra sanıyorum operatörlerin bile işine gelir. Bir başka traji-komik haberde ise ÇORBACI BİR ESNAF BİR ÇORBA İÇENE CEPTEN BEDAVA KONUŞMA promasyonu uyguluyormuş. Belkide sınırsız tarifelerin kalkmasına bir tas çorba sebep olacak. Bir tas çorba iç, sonra geç telefonun başına istediğin kişiyle yurt içinde bedava konuş. Usta iki çorba getir yanında telefon olsun...

Bu görüşme bedelleri operatörlere nasıl yansır bilemiyorum. Ama gerçekten görüşme kalitesine zarar verdiği ortada. Birçok kişinin telefonu ya meşgul çalıyor ya da erişilemiyor. Bunun bir düzene koyulması gerekir zaten. Bizim insanlarımıza iyilik yapmak istesende böyle bir iyiligi veya hizmeti bir çorbaya satan birileri çıkıyor işte. Bundan sonra GSM operatörleri ne karar alır veya bağlı oldukları kurum ne karar verir bilinmez ama biz bize yapılan iyiliklerden faydalanmasını da bilmiyoruz... Bir tas sıcak çorbaya bedava telefon görüşmesi. Hem de cepten.

Yukarıda hep insan ve GSM faktörünü yazdık. Peki sizce bu işin içinde Türk Telekom'da olabilir mi? Yani bu sınırsız bedava konuşmalar Türk Telekom'un yığınla abone kaybetmesine sebep olamazmı sizce? Bu abone kaybı Türk Telekom'a zarar ettirmez mi? Fakat yinede GSM'ciler Türk Telekom'a muhtaçlar. Çünkü bütün GSM operatörleri durum ne olursa olsun bir şekilde Türk Telekom'un alt yapısından faydalanmak zorundalar. Ama onlarda abone kaybetmek kaygısıyla böyle bir korkuya düştüler. Bu işe pek bozuldular. Takoz koymak için bahane arıyor olabilirler mi?

Fakat şartlar ne olursa olsun, insanımız böyle kampanyaları kendisi de baltalamaktan geriye kalmıyor. GSM operatörlerini bundan sonraki tavrı ne olur bilemiyorum. Belki artık abone almayacaklar, belki tamamen vazgeçecekler. Belki de çorbacı işi karıştırdı, veya Türk Telekom abone korkusuna kapıldı bilemiyorum. Ama galiba ucuz konuşmayı yine bize çok gördüler.

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..