Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Bir tişört baskısına koparılan yaygara

Bir tişört baskısına koparılan yaygara
 

netten alıntı


Bir tişört baskısına bu kadar gürültüye değdi mi? Bu tarz giysiler daha önceki zamanlar da da kullanılıyordu neden durup dururken bu konuşma gündeme geldi?

*Ortalığı karıştırmakta üstümüze  hiç kimseyi tanımayız herhalde. Ülkemizde hiç sorun yokmuş gibi biri ortaya bir lâf atıyor ortalık karışıveriyor. Yahu kardeşim sizin gözleriniz ülkede olanları  görmüyor işitmiyor da bir tişört üzerindeki “che guevara” baskısını mı görüyor? O tişörte o baskı yapılıyor ve satılıyorsa, sakınca yok demektir ki, onu giymek kişinin tercihi ve de en doğal hakkıdır sanıyorum. İnsanların tercihlerine neden karışırsınız anlaşılır gibi değil?!

*Üstelik durduğunuz yere, sıfatınıza bir bakınız, söylediklerinizi kendi kendinize tartınız sonra yakıştırıyorsanız eğer mesele yok demektir ancak lütfen bunları kendi kulağınızın duyacağı kadar alçak sesle söyleyiniz ki diğer taraftan mesele çıkmasın.

*Ülkemiz  her yönden hallaç pamuğu gibi, bir yanda güneydoğudan şehitlerimiz geliyor bir yandan Suriye müdahalesi, bir yandan fetöcülerle uğraşma derdi. Siz de konuşmak için bula bula bunu mu buldunuz?

Söylediniz arkasından gelecek olanları düşündünüz mü? Hayır mı dediniz ya da umursamadınız mı? İki şık için de hakkınız olmadığı ortada.

Ve şimdi olanlara bakalım:

‘'Küba Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada Küba ve Latin Amerika tarihinin bir sembolü olan Che için kullanılan terimlerin, kabul edilemez olduğu değerlendirmesini yaparak, bu sözlerin parlamentolar ve Küba ile Türkiye halkları arasındaki dostluk, dayanışma ve saygı ruhunu da yansıtmadığını'' bildirdi.

*Ayrıca Küba’nın Ankara Büyükelçiliğinin yazılı açıklamasında da TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Che Guevera hakkındaki sözlerinden dolayı endişe ve üzüntü duyduklarını belirtmişler

*Küba’nın kurucusu "Jose Marti" anısına, uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösteren "Jose Marti Küba Dostluk Derneği" (JMKDD) de tepki göstererek Che’ ye yaptığı ‘katil’ yakıştırmasıyla Türkiye’ye karşı dostça yaklaşımı olan bir ülkenin ulusal kahramanına ve de Küba Cumhuriyetine hakaret etmiş olduğunu ifade etmişler ve ayrıca bu söylevin sorumsuzluk örneği olduğunu,‘'Devlet adamı ciddiyetinin olmadığı, temsil pozisyonu  ile ilgisi olmayan bu tutumuyla  büyük bir skandala ve devletler arası ilişkilere zarar verecek sorumsuzluk örneğine imza attığını da belirtmişlerdir.

*Neden siyasilerin bazıları ortalığı germek için uğraşırlar? Dostluk yerine neden düşmanlık yaratalım? Neden dost ülke edinmek var iken düşmanlaştıralım. Herkesin kendi tarihi kendine kıymetlidir. Siz katılırsınız ya da katılmazsınız ancak bulunduğunuz mevkii itibariyle ülke münasebetleri açısından bu konuda kişisel fikir beyan etmenin sakıncalı olduğu ortadadır.

******

Che guevara hakkında aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.sozkimin.com/a/1075-che-guevara-kimdir-sozleri-ve-hayati.html#ixzz4IknX3Q47

******

Son söz:

«Mesuliyet yükü, her şeyden, ölümden de ağırdır.» (1915)

Mustafa Kemâl Atatürk

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....