Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Bir tren de Karabük’te devrildi!

Bir tren de Karabük’te devrildi!
 

Bir tren de Karabük’te devrildi!


Bu sabaha karşı bir tren kazası da Karabük’te meydana geldi. 2 lokomotif ve 7 yük vagonunun raydan çıktığı kazada ölen yaralanan olmadı çünkü tren bir yük treniydi.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Karabük-Zonguldak seferini yapan 24552 sefer sayılı yük treni saat 05.08'de devrildi. Kazanın sebebi yola düşen kaya parçaları.

Ya bu da bir yolcu treni olsaydı?

Kütahya’da ki kazada 5 vagon devrilmişti, Karabük’te ki kazada ise tam 9 vagon devrilmiş. Üstelik devrilen vagonlar uçurumdan yuvarlanmışlar. Ben Karabüklü olduğum için bölgeyi yakından tanıyorum. Bu bir yolcu treni olsaydı ölü sayısı 100’lü rakamlarla ifade edilirdi.

Devlet Demiryollarında ciddi bir yeniden yapılanma gerekmektedir. Kurum1950’li yılların teknolojisini kullanmaya devam ediyor.

Yetkililere göre ray güvenliğini sağlayacak sistemler bütün dünyada kullanılıyor ancak Türkiye’de demir yollarımızın sadece %24’ ünde bu elektronik sistemler kullanılıyor.

Demir yollarındaki ray güvenliği ile ilgili olarak, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Yunus Akıl, kazanın olduğu bölgede rayların kontrolünün, arızayı önceden bildirecek CTC sistemi ile yapılmadığını iddia etti.

CTC, demiryolu trafiğinin merkezden sinyallerle yönetildiği, insan hatasını en aza indiren sistem. Arıza olması durumunda, kırmızı sinyal vererek tren trafiğini durdurabiliyor.

Karabük’te ki tren kazasının Kütahya’da 9 kişinin öldüğü kazayla tuhaf benzerlikler taşıması dikkatlerden kaçmamalı. Her iki kazada da sebep demiryollarının bakımsızlığı. Yani yönetici ve çalışanların ihmali. Devlet Demiryollarının kullandığı teknoloji acilen yenilenmelidir ve başta Genel Müdür olmak üzere bu kazalarda ihmali bulunanlar cezalandırılmalıdır.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..