Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir tutam maaş

Bir tutam maaş
 

Bir Tutam Emekli Maaşı


Konumuz SSK emeklisi. Bende onlardan biriyim. SSK emeklisinin aldığı aylık maaş ortalama 850 liradır. Bir tutam maaş. Bir tutamın ölçüsü nedir ki. Bir tutam yemeğe konulan tuz miktarı kadardır.

Şunu iyi biliyorum ki SSK emeklisinin çoğunluğu zor durumdadır. Ayın sonunu getiremiyor. Türlü çareler arıyor, ayın sonunu getirebilmek için. Buna maddi cambazlık dememiz  gerekir. SSK emeklisi artık maddi cambazlık konusunda ustalaşmış durumdadır. Uzun bir zamandır doyurucu ve yeterli gelecek  zam yapılmamıştır. Bir tutam maaşa  gelmiş olan zamların etkisini ve varlığını  şu ana kadar hissedememiştir. Hükümetin cebinde akrep var. Emeklilerin yaşam kalitesini artıracak ciddi ve hissedilir  zam yapılacağı hayal gibi görünüyor.

Aslında bu işin bir çözümü var. Önerim şu. Bir ay 30 günden 15 güne indirilsin. Bir tutam maaşa zam yapmaya gerek kalmaz ve emekliler biraz olsun rahat nefes almaya başlar. Yani emekliler 15 günde bir maaş almalı.

Diyeceksiniz ki "Böyle bir uygulama yapılamaz, mümkün değil". Evet ben de biliyorum mümkün değil. Öyle ise başka bir çözüm arayalım. Emekli maaşlarına zam yapacak olan hükümet, cebinizdeki akrebi çıkartıp atın artık, bir tutam emekli maaşına bir avuç zam yapın emekliler rahat bir yaşama kavuşsun.

Sami Samioğlu

 
Toplam blog
: 5
: 648
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

1956 doğumluyum.... Emekliyim.... Mesleğim, ressam.... Ankara'da ikamet etmekteyim.... İlgi alanl..