Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Bir üçüncü sayfa haberi

Bir üçüncü sayfa haberi
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki, 26-10-2008 (Ankara)


Gazetelerdeki üçüncü sayfa haberi niteliğinde bir olayı anlatan bir yazı okuyacaksınız. Bu olay tamamen hayalidir. Gazetelerde küçük bir araştırma yapılsa benzerlerinden çok sayıda bulunabileceğine inanıyorum:

Delikanlı birgün yanında bir kızla annesinin yanına gelir ve onunla evleneceğini söyler. Bu durum annenin hiç hoşuna gitmez, çünkü aklında oğlu için düşündüğü bir başka gelin adayı vardır. Onunla gidip konuşmuş ve gönüllü olduğunu anlamıştır. Artık onu gelini gibi görmektedir.

Anne, kendisinin istemediği bir kızla oğlunun evlenmesine şiddetle karşı çıkar. Oğlunu vazgeçirmek için her yolu dener. Babasını yitirdikten sonra, nasıl zorluklar içinde büyüttüğünü anlatır. Sütünü helal etmeyeceğini söyler. Bunların hiçbirinden etkilenmeyen oğlu sevdiği kızdan vazgeçmez ve evlenirler. Anne, oğlunun nikahına istemeye istemeye gider.

Bu evlilik bir iddialaşmaya neden olur. Evlendikten sonra da oğluyla gelininin arasını açmak için türlü yollar dener ve hiçbirinde başarılı olamaz.

Aradan bir süre geçer, oğlu askerlik görevini yapmak üzere gidince gelini evinde yalnız kalır ve bu durumu amacına ulaşmak için bir fırsat olarak değerlendirir. Geliniyle uğraşmaya başlar.

Gelininin evlenmeden önceki yaşamını didik didik ederek, oğluna onu kötüleyebilecek birşeyler bulmaya çalışır. En küçük olayları yanına bin katarak oğluna ulaştırır ancak bir başarı sağlayamaz.

Gelininin komşularına, gelini hakkında kötü dedikodular yapar, işyerinde onu zor durumda bırakacak durumlara neden olur. Ailesine, kızlarının ayrılmasını sağlamaları için baskı yapar. Gelinin gözünü korkutmaya çalışır. Bu çabalarıyla da amacına ulaşamaz.

Birgün bir arkadaşı bu işi kesin çözecek bir yol önerir. Araya birilerini koyarlar ve planlarını gerçekleştirirler:

Bir gece bir randevuevine baskın yapanlara gelinin evini de öyle bir evmiş gibi gösterirler ve gelini randevuevinden çıkanlarla birlikte emniyete götürürler. Aynı minibüsten indirilirken kameralar hepsini birlikte çekerler. Televizyonlar bu görüntüleri yayımlarlar. Bu arada gelininin yanlışlıkla alındığı yani masum olduğu ortaya çıkar ve hemen serbest bırakılır.

Amacına ulaşmıştır, hemen gelininin bir randevuevi operasyonunda yakalandığı haberini oğluna iletip mutlu sonu beklemeye başlar.

Aradan bir zaman geçer, oğlu askerden gelir ve şu kararlardan birini verir:

a. Eşinden boşanır ve annesinin kendisine layık gördüğü gelin adayıyla evlenir.
b. Bütün olanların annesinin komplosu olduğunu anlar ve eşiyle mutlu bir yaşam sürer.

Hangi kararı vermesini tercih edersiniz, a?, b?

Kıssadan hisse: Türkiye halkı önemli bir karar aşamasındadır ve doğru tercihi yapmayanlar ileride büyük bir utanç içinde olacaklardır.

Ankara, 11 Ocak 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..