Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Bir Ülkenin En Değerlisi Nedir?

Bir ülkenin en önemli kaynakları insan kaynaklarıdır. Bir şirket, bir futbol takımı da aşağı yukarı aynı şekildedir. Bir futbol takımının hemen bu gün kurulup yarın Barselona ayarında futbol oynatabileceğini düşünebilir misiniz? Bu mümkün değildir. Doğru kişileri bulmak doğru kişilerle doğru eğitim vermek gerekir. Bir şirket de aynı şekildedir. Eğer dünyanın en iyilerini bünyenizde bulundurabilme yeteneğiniz varsa şirket olarak, doğru zamanda doru yerde, doğru ülkede yapamayacağınız üretemeyeceğiniz bir şey yoktur.

İnsan kaynaklarının önemi bilinçli olarak, belki de bilinçsiz olarak insan kavramı ihmal edilir. Bu ülke her yıl bir buçuk milyona yakın öğrencisini “teog” sınavına, iki milyona yakın üniversiteye göndermektedir.  Herhangi bir toplumda Allah’ın takdiri olarak, nüfusunun yaklaşık bin kişiden birinin çok zeki olduğu biliniyor. Bu kişilerin ne olduğuna dair ülkemizin ciddi bir çalışması olmasa da bu konuda hemen her ülkenin veya son olaylarda görüldüğü gibi ülkenin en üst düzey öğrencilerini kendileri için, kendi çıkarları için yetiştirilmesine seyirci kalınmaktadır. Ülkemizde üniversite ve lise seviyesinde ilk bin öğrenci hangi amaçlarla yetiştirilmektedir bunun çok iyi analiz edilerek, ülkemizin bu konuda ciddi yatırım yapması, bu kişiler için özel eğitimciler tahsis ederek, vatansever, milliyetçi ve altın nesil! Yetiştirilmelidir. Daha önce başkalarının yetiştirdiği altın nesillerin ülke adına bir buluşa imza atmadıkları, devlete ve millete faydalı hiçbir kurum oluşturmadıkları, Türk istiklali için herhangi bir kaygı taşımadıkları, bilakis son olaylarla devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne ciddi tehdit haline getirildiğini gördük. Görebildik. Bizler bu ülkede kendi çocuklarımızı vatansever, devlet ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirmeli başkalarının bizim evlatlarımızı devşirmelerine izin vermemeliyiz. Devşirilen bireylerin daha sonra millete ve silah arkadaşlarına nasıl kurşun yağdırdığına tanık olduk.

Devlet kendi evlatlarına vasat imkânlar sunar, doğru sınıflandırmalar yaparsa geleceği doğru şekilde kurtarabilir. Okul önemlidir. Okullar önemlidir. Bilim için zeki insanların doğru eğitilmesi ve desteklenmesi gerekir. Yurtdışına göndermek yerine gerekli uzmanlar Türkiye’ye getirilmelidir. Bu ülkeye ithal futbolcu getirecek kadar zengin olan, bu uğurda futbol için gereğini yapabilen her kurum belediyeler, futbol kulüpleri dahi bunu yapabilecek kapasitedeyken, devlet isterse bu bin kişi veya iki bin kişilik seçme özel bir yönetici bilim adamı sınıfı oluşturabilir. Hatta hayırsever bir işadamı, milliyetçi vatansever bir işadamı bile bu imkânı sağlayabilecek güce sahiptir. Bu ülkenin istatistiklerine göre yüzde on civarında engelli öğrencisi bulunmaktadır. Engelli öğrencileri için milyarlarca lira para harcayan devletimiz özel niteliklere sahip öğrencilerini ülkemiz, vatanımız yararına çalışacak onlara imkân sağlayacak akla, fikre sahiptir ve sahip olmalıdır. Ancak benim şahsi gözlemim bunun aslında hiç de böyle olmadığı ve her yıl bine yakın öğrencinin kafası çeşitli şekillerde (Erasmus programları, filmler, kurslar, üniversite ve lise seviyesinde okullar, kimi zaman devleti başkası adına yönetenler) yurtdışına nakledilmesine doğal kaynaklarından (altın, gümüş, bor) daha değerli en değerli insan kaynaklarının yurtdışına kaçırılmasına ön ayak oldular. Bu ülke insan kaynaklarını en iyi şekilde ülke menfaatleri doğrultusunda değerlendirmelidir. Hiçbir köylü kendi tavuğunun başkasının kümesine yumurtlamasına razı olmazken, kendi vergileriyle eğitim alan ülke evlatlarının gerçek vatansever olarak yetiştirilmesi dileğidir, hedefidir. Yoksa niye uğraşıyoruz Allah aşkına!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..