Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bir Uzmandan Burun Ucu Estetiği Operasyonu

Bir Uzmandan Burun Ucu Estetiği Operasyonu
 

Burun Ucu Estetiği - Op. Dr. Erdal Sakallı


Burnunun şeklinden genel olarak memnun olan; ancak burun ucunun yüz ifadesini olumsuz bir şekilde etkilediğini düşünen kişilerin en çok tercih ettiği operasyonların başında burun ucu estetiği operasyonları gelmektedir. Burun ucu estetiği ameliyatları burun ucundaki fonksiyonel ya da estetik sorunların düzeltilmesi amacı ile yapılabilir.

 

Burun ucunun gereğinden dar ya da geniş olması, burun delikleri arasında orantısızlık bulunması, burun ucunun fazla düşük ya da kalkık olması gibi sebepler burun ucu estetiği operasyonlarının yapılmasına yol açmaktadır. Burun ucu şeklinin yüz ifadesi üzerindeki etkisi göz önünde bulundurulduğunda; burun ucu estetiği operasyonlarının tüm estetik operasyonlar kadar incelikli bir şekilde planlanması gerektiği sonucu ortaya çıkmaktadır.

 

Burnun ideal şekline kavuşması ve yüzün doğallığını koruyarak daha etkileyici hale gelmesi; hastaların öz güvenlerinin yerine gelip konforlarının artması burun ucu estetiklerinin nihai amacıdır.

 

Burun ucu estetiği ameliyatları sırasında burnun şekline müdahale edilmez. Burun ucundaki kıkırdak yapılar üzerinde gerçekleştirilen cerrahi müdahaleler sonunda burun son şeklini alır.

 

Burun ucu ameliyatları kısıtlı bir alanda yapılsa da; sonuçları yüz ifadesini tamamen değiştirebilecek denli belirleyicidir. Bir kişinin sevimli ya da huysuz olduğu; sinirli ya da sempatik olduğu hissiyatını doğrudan etkileyebilir. Burun ucunun yüz ifadeleri üzerindeki tartışmasız etkisi bu ameliyatların önemini arttırmaktadır.

 

Burun ucu estetiği yaptırmak isteyen hastaların görünüşlerinde köklü bir değişime hazır olması ve bu değişimi istemeleri gerekmektedir.  

 

Kimler Burun Ucu Estetiği Ameliyatı Olabilir?

Burun ucunun şekli yüzün karakteristik özelliklerini belirleyebilir. Burnun ideal şeklini etkileyen birçok faktörden biri olan burun ucu sorunlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

 

·         Burun ucunun çok düşük olması,

·         Burun ucunun deformasyona uğraması,

·         Burun deliklerinin çok geniş ya da çok dar olması,

·         Burun ile dudak arasındaki açının orantısız olması.

 

Burun ucu estetiği ameliyatları genellikle lokal anestezi verilerek gerçekleştirilir ve ortalama olarak 20-30 dakika sürer. Operasyon sona erdikten sonra doktor kontrolleri gerçekleşince hastalar taburcu olabilirler.

 

Burun Ucu Estetiği Operasyonları Öncesi

Burun ucu estetiği operasyonlarının başarısı ameliyat öncesi yapılan çalışmaların kapsamı ile yakından ilişkilidir. Hastaların beklentileri, hayat tarzları, karakterleri ve elbette yüz yapıları hesaba katılmalı; analizler sonucu kendisine en çok yakışacak burun ucu şekli belirlenmelidir. Estetik yaptırmak isteyen hastaların akıllarında spesifik bir burun ucu şekli varsa değerlendirilmeli, ancak son karar hastanın burun yapısı ve yüz hatları analizi sonrası verilmelidir.

 

Burun Ucu Estetiği Operasyonları Nasıl Yapılır?

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen burun ucu estetiği operasyonları sırasında burun ucundaki kıkırdaklar hastanın ideal burun şekli doğrultusunda yeniden şekillendirilir ve ideal burun şekli oluşturulur. Burun ucu estetiği operasyonu hem açık hem de kapalı tekniklerle gerçekleştirilebilir. Burun ucu estetiği operasyonları incelikle yapılması gereken operasyonlardandır. Yazımızın başında da dediğimiz gibi bu operasyonlar kişilerin yüz ifadelerini doğrudan değiştirebilir. Bu nedenle cerrahların uzmanlığı ve deneyimi ameliyat sonuçları üzerinde oldukça etkilidir.

 

 

 
Toplam blog
: 5
: 84
Kayıt tarihi
: 28.09.17
 
 

Öğrenimine Türkiye'nin en köklü tıp fakültesi olan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'n..