Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Blog
 

Bir varmış Bir yokmuş

Bir varmış Bir yokmuş
 

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde...Bu böyle uzar gider ama biz uzatıp baymayalım, kısa keselim.

Bir MB ailesi varmış. Bu ailenin büyükçe bir de bahçesi varmış. Öyle bereketli bir bahçe, öyle bereketli topraklarmış ki, ne ekersen ürün verirmiş.

MB bahçesinde hiçbir şey ekip biçemeyenler de, şikayet ekmeye başlamışlar. Ama az önce belirttiğim gibi toprak öyle bereketliymiş ki, şikayetler bile MB toprağında ürün vermiş.

Bu durum şikayet eken blogerları çok sevindirmiş. Hergün bahçeye çıkıp ürünleri toplar olmuşlar ve bunu alışkanlık haline getirip, doğan her yeni günü şikayet ekerek karşılamışlar.

Kimleri şikayet etmemişler ki. Sanırsınız herkes şeytan bir onlar melek. Hani kanadı olsa uçacak türden...

İyi yazılar yazılmıyormuş, iyi yazılar okunmuyormuş, X kişi kelmiş, diğeri körmüş.

Hatta bazı blogerlar işi öyle abartmışlar ki, utanmasalar editörlerden şikayet kategorisi oluşturmalarını isteyecek olmuşlar.

Şikayetçi blogerların en belirgin özelliği, şikayet konusu dışında üretme yeteneklerinin olmayışıymış. Çözümlerin insanı olmayı başaramamışlar, sorunların insanı olarak yaşamlarını sürdürmeyi hayat felsefesi edinmişler.

Bu durum beraberinde, polemik seven polemik üreten blogerların da, amip gibi bölünerek çoğalmasına sebep olmuş.

Tüm bu yaşananlara rağmen, herkes memnunmuş MB bahçesinden. Şikayet eken blogerlar tarafından bu da suç olmuş. ‘ İnsanlar birbirine çok iyi davranıyor, herkes birbirini seviyor, herkes birbirinin sırtını sıvazlıyor, körler ve sağırlar birbirini ağırlar ‘ tarzında insanları ikiye bölmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen söylemlerde bulunmuşlar.

Diğer blogerlar da bu yazılanlardan etkilenip alıngan olmaya başlamışlar. Yazılan her yazıda, ‘ acaba benden mi bahsediyor, bu taş bana mı ‘ tarzındaki soruların, içlerini kemirir hale gelmesine engel olamamışlar. Neredeyse, ‘ canım ‘ deseler, ‘ canın çıksın ‘ anlayacak kadar birbirlerinden şüphe eder olmuşlar.

Üretmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen blogerlar ise, bu durumdan olumsuz etkilenmişler. Bazıları sessizce ortadan kaybolurken, bazıları da yazılarını en aza indirgemeye başlamışlar.

Bazıları da herşeye inat yerinde kalıp sonuna kadar yazmaya kararlıymış. Kararlı olanları da yıldırmak isteyenler olmuş ama onları yıldırmak sanıldığı kadar kolay değilmiş.

Şikayet eken blogerların ektiği şikayetlerin bir tanesi de, yazarların yorum almak için yazılar yazdığı yönündeymiş.

Bu mümkün olabilir mi?

Neden olmasın, insanın olduğu yerde herşey olur!

Masal burada bitmiş ama gökten hiçbir şey düşmemiş.

MB bahçesine sevgi eken, sevgi biçenlerden olalım

:) Hoş kalın.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..