Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

03 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Bir yanda şehitlerimiz, diğer tarafta Araplar ve İsrail'in aymazlığı

Bir yanda şehitlerimiz, diğer tarafta Araplar ve İsrail'in aymazlığı
 

ABD- İSRAİL ELELE


Gazze'ye insani yardım götüren 32 ülkeye ait aktivistlerin olduğu Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda vahşice saldıran İsrail komandoları savunmasız insanları gözlerini kırpmadan vahşice öldürmüşler, birçoğunuda yaralamışlardır. Bu insanlık dışı saldırıya çok şiddetli tepkilker başta Türkiye olmak üzere BM'den İran'dan ve diğer bazı ülkelerden gelmektedir.

Asla kabul edilemiyecek bu saldırıya dünya basınından birçok yorumlar ve analizler yapılmaktadır. Nedense Arap ülkeleri devekuşu misali, yine başlarını kuma gömmüşler ilgisiz bir tutum içinde kalmışlardır. Başta Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün v.b Arap ülkeleri Filistin ve Gazze'de İsrail terörüne ses çıkarmak yerine, Avrupa ve ABD'deki milyar dolarlık yatırımlarına bir halel gelmesinden ve üzerine oturdukları petrol yataklarının tehlikeye girmesinden ürkmektedirler.

Türkiye'nin sırtını sıvazlamakta, Bizleri Osmanlı İmp.nun mirascısı gözüyle görmeye çalışarak Ilımlı İslam adı altında Ortadoğu bataklığına çekmek istemektedirler. Osmanlı İmp.nu arkadan vuran onlar değillermiş gibi. Türkiye'nin sırtını sıvazlıyarak, teokratik yapılarını ileri sürerek Gazze'de ve Filistin'de öldürülen ve şehit edilen insanların vebalini ödiyemezler.

Diğer taraftan, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için oluşturulmuş, yardım konvoyunu hazırlayan sivil toplum örgütleri, İHH yardım örgütü ve aktivisitlerin bu girişimlerinin İsrail tarafından engelleneceği aşikardı, bile bile hiç bir önlem alınmadan gemilerin Gazze'ye yönelmesi ve malum saldırıda hayatını kaybeden, yaralanan bu insanların hesabı kimden sorulacak?

ABD'nin İsrail'i kınaması, Ortadoğunun şımarık çocuğunun hırçınlığını ve saldırganlığını hiç etkilememektedir. Çünkü oda biliyor ki kapalı kapılar ardında konuşulan uzun vadeli planlar etkilenmemektedir. ABD'nin İsrail'den vageçmesini düşünmek biraz safdillik olur, dolayısiyle olmıyacak bir meseledir. Dünya para politikalarına yön veren, ABD'nin kuruluşunda var olan ve yahudi lobileri ABD'yi bir ağ gibi içine almıştır.

İran'a yaptırım uygulamak için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan ABD ve Fransa, Almanya, İngiltere gibi bazı batı ülkelerinin oyununu Türkiye'nin İran ve Brezilya'yla anlaşarak bozması gözlerin Türkiye'nin üzerine çevrilmesine neden olmuştur, Mavi Marmara'ya Uluslararası Sularda yapılan ve dokuz aktivist'in öldürülmesinin altında yatan bir nedende rövanş alma isteğidir. (Çuval olayının bir başka örneğidir).

Türkiye'de son zamanlarda yoğunlaşan terör saldırıları, ardarda gelen şehit haberleri, Ortadoğu'da oynanan oyunların hız kazandığını göstermektedir. Türkiye güçlü bir ülkedir, dış politikadaki dengeleri ve hassasiyeti iyi kullanarak, kendi çıkarlarına ve barışa en iyi şekilde hizmet etmelidir.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..