Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '13

 
Kategori
Dünya
 

Bir yerde gözler kör, kulaklar sağır, vicdanlar susmuşsa oraya Azrail’den başka uğrayan olmaz

Bir yerde gözler kör, kulaklar sağır, vicdanlar susmuşsa oraya Azrail’den başka uğrayan olmaz
 

Dünyada her yıl milyonlarca insan önlenebilir nedenlerle hastalıklardan, kazalardan, savaş ve cinayetlerden ölüyor, öldürülüyor. Yani her yıl ölen bu kadar insan istense ölmeyebilir. Türkiye’de de kabaca yapılan hesaplara göre (Son yıllarda tutulan ölüm istatistiklerine göre) son 70 yılda 5 milyona yakın kişinin önlenebilir hastalıklardan, kazalardan, savaş ve cinayetlerden ölmüş olabileceği düşünülüyor.

Peki, bu tabloya itiraz edip tepki gösteren var mı? Böyle bir gerçeği kabul etmediğini, bunun için gerekirse mücadele etmek istediğini söyleyen var mı? Bu konuda yazdığımız yazıyı insanlar okumadılar bile. Baktım kimse ilgilenmiyor, yayından çektim. Sayıları mı inandırıcı bulmadınız? Siz kendiniz bir araştırma yapın. Ben diyorum ki hani 1940 yılında ülkemizde öyle bir düzen kurulsaydı ki hastalıklar, kazalar, savaş ve cinayetler tümüyle önlenebilseydi mezarlarında yatan, babamız dedemiz 5 milyon kişinin çoğu şimdi, şu an aramızda bizimle birlikte yaşıyor olacaklardı.

Bu şimdi bırakın insanlığı, sizin için önemli değil mi? Yoksa sizde mi ne yaparsak yapalım, kaderin önüne geçilemez, o 5 milyon kişinin (Ömrünü tamamlayıp yatağında ölenler hariç) ölümüne engel olamazdık diyorsunuz. 1950’lerde, 60’ larda 4 kardeşim ishalden öldü. Şimdi ishalden ölen var mı? Demek ki şimdi olsa yaşayacaklardı. Nasıl oluyor da kader 1950’de başka, 2000’lerde başka işliyor?

Dünyada her yıl milyonlarca insanın önlenebilir hastalıklardan, kazalardan, savaş ve cinayetlerden öldüğünü söylediğimiz yazımızı insanlar okumaya bile tenezzül etmiyorlarsa daha biz neyi konuşuyoruz, neyi yazıyoruz. İnsanların duyarsızlığını biliyorum. Bu yazıyı da sırf yüreğimdeki acıyı, öfkeyi hafifletmek için yazıyorum.

Azrail mazrail yok, Azrail biziz. Körlüğümüz, sağırlığımız ve vicdansızlığımız yüzünden yeryüzünde işte böyle her yıl milyonlarca kişi suçsuz yere boşu boşuna ölüyor. İnsanlık ayaklanıp böyle bir şeyi kabul etmiyoruz diyerek milyar dolarlarla oynayan yetkili yerlerin kapılarına dayanamazlar mı? Binlerce insan açlıktan ölüyor, adam bomba yapıyor. Böyle bir şey olur mu ya! Hani protestolarınız! 7 milyar insan nerede?

Dinler de hikâye; camilerden, kiliselerden, havralardan yapmayın etmeyin diye insanlara bol bol vaaz veriyorlar. Kardeşim din hala insanlık üzerinde etkili. Kötüleri uyarın, karşı koyun, cemaatleri ayaklandırın. Ama işte onlarda da kör inanç, 3 yaşındaki çocuk ölecek ki Allah’ın büyüklüğü anlaşılsın.

Allah’ın önce kötüleri ve kötülükleri yapanları değil, seyredenleri, razı olanları, karşı koymayanları kahretmesi lazım. 7 milyar insan istese dünyada hayatı durdurur. Ama işte sadece adı insan olunca…

Siz yaşıyorsunuz. Ülkeniz doğru yönetilseydi 16 yaşında ölen kardeşiniz de yaşayacaktı. Merak etmeyin,1940’lara göre fazla değişen bir şey yok; gün geçtikçe iyiye gitmiyoruz. Yine bu şekilde ölenlerin sayısı on binleri aşıyor. Bakıyorum doğru yolu gösterenleri, kılavuzları da dikkate almıyorsunuz. Kerim Korkut doğruları anlatıyor ama umurunuzda bile değil. O da kimmiş? Sizin Obama’nız var, Esat’ınız, Merkel’iniz, Putin’iniz, Erdoğanınız.  Ölerek öldürerek ve öldürenleri alkışlayarak ya da seyrederek Tanrınızı yüceltecek, vicdanlarınızı rahat ettireceksiniz.  

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..