Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir yere gidip yerleşmek ve orada yaşamak için göz önünde bulundurulması gereken şeyler nelerdir?

Bir yere gidip yerleşmek ve orada yaşamak için göz önünde bulundurulması gereken şeyler nelerdir?
 

Zaten siz bilirsiniz ve benden daha akıllı olduğunu düşündüğüm kimseler yazmışlar konuşmuşlar okumuş dinlemişsinizdir de hani bir iki şey de ben söyleyeyim(Bu kelimeyi söyleyim şeklinde değiştiriyorum) Bu konuda okuyup duyduklarınızda belki aşağıda yazdıklarım yoktur.

Öncelikle gideceğiniz yer uzak olmamalı ki nolur nolmaz geri dönmeniz gerektiğinde “mezarlık daha yakın” demeyesiniz. Çünkü bu hayalin peşine düşen bazıları “insanlardan uzak kalma” takıntısıyla işi abartarak deyim yerindeyse dünyadan da uzak kalıyorlar.

Gideceğiniz yer belediye sınırları içinde(yani hayatın içinde) olsun ki hani başka kuralların geçtiği yerde olur ya hükmümüz geçmez.

Bir de dünyada bilinen yani keşfedilmiş bir yer olsun; zira yeni bir Kristof Kolomb’umuz yok. İnsan yaşıyor olması önemli değil, sizin gitmenizle insan yaşıyor olacak zaten.

Beğenmeyin hatta nefret edin, bir çadır, iki tabure iğreti durun tam olarak yerleşmeyin ki kaçıp gelmeniz gerektiğinde “Hani benim mor salkımlı bağlarım” türküsünü çalmayın.

Cebinizdeki paradan çok pantolonunuza dikkat edin; zira paranızı bilmeyenler pantolonunuzu bilirler.

Gittiğiniz ortama uyun, insana benziyorsanız başka şeye benzeyin ki oradakiler “bunlar bizden değil” demesinler; iştah açıcı yerlerinizi göstermeyin ki sizi yemesinler!

Gittiğiniz yeri aklınızda tutun ki evime dönüyorum derken bu sefer de başka yere gitmeyesiniz, oradan oraya sürüklenip memleket hasretiyle yanıp tutuşup bitmeyesiniz. İyisi mi yerinizde kalın, gerekirse evinizi sırtımıza yükler getiririz.

Bir yere gitmek için önce bir yere gittiğinizi de belirtmeniz gerekir; çünkü belki iki, yere gittiniz ve şimdi kim bilir hangisindesiniz. Üstelik gittiğiniz yer de muhtemel ki Harlem değil (insanlardan uzaklaşmak istiyorsunuz ya o bakımdan) yani iletişimsiz iletişime geçeceğiz, hiç değilse Kızılderili usulü dumanla mesajlaşmayı bilmelisiniz.

Bir yere giderken durumunuza da bakmalısınız, hani bir ayağınız çukurdaysa hem değmez hem de oraya başka gitmek isteyenlere engel olursunuz. Ayrıca Azrail’in işini de zorlaştırırsınız, dağ bayır peşinizden mi koşsun!

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..