Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '08

 
Kategori
Bilim
 

Bir yerlerde kıyamet koptu

Bir yerlerde kıyamet koptu
 

Bir yerlerde kıyamet koptu

Amerikalı bilim adamları, dünyadan 300 milyon ışık yılı uzaklıkta iki gezegenin çarpıştığını belirledi.

Uzayda tespit ettikleri toz parçacıklarından yola çıkan California ve Tennessee Üniversiteleri uzmanları, çarpışmanın BD +20 307 isimli yıldız kümesinde meydana geldiğini ortaya çıkardı. Uzmanlar çarpışmanın, Dünya ile Venüs’ün birbiriyle çarpışması durumunda ortaya çıkacak görüntüye benzediğini dile getirdi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığını belirten astronomlar “Eğer o gezegenlerde hayat varsa, birkaç dakika içinde sona erdi” diye konuştu. Uzmanlar şimdi “Benzer bir çarpışma Güneş Sistemi’nde meydana gelebilir mi?” sorusuna cevap arıyor.

Dünya’ya da olur mu?

Bilim adamı Benjamin Zuckerman, "Astronomlar daha önce böyle birşey görmemişti. Felakete neden olan gezegen çarpışmalarının, bizimkine benzeyen gelişkin güneş sistemlerinde de yaşanabileceğini anladık" dedi. Şimdi bilim adamları "oturmuş" gezegen sistemlerinin çarpışmaya nasıl sürüklendiğini ve bir gün dünyanın da benzer bir sonla karşılaşma riskini araştırıyorlar.

Astronomlar tarafından 2005 yılında keşfedilen gezegenlerin Güneş büyüklüğünde olduğu ve üç buçuk günde kendi etrafında döndükleri belirtildi. (Kaynak:Milliyet)

Bilim adamları felaket tellalı gibi, ağızlarından hiç hayırlı birşey çıkmıyor.

Böyle bir çarpışma gerçekten olduysa ve gerçekten o gezegenlerde hayat varsa eyvah ki ne eyvah...

İşin en tehlikeli tarafı da böyle bir şeyin İLK oluşu. Bu demektir ki, bundan sonra olabilecekleri kestirmek bile imkansız...

Bilim adamının "Astronomlar daha önce böyle birşey görmemişti. Felakete neden olan gezegen çarpışmalarının, bizimkine benzeyen gelişkin güneş sistemlerinde de yaşanabileceğini anladık" demesi olayın vahametini ortaya koyuyor.

Umarım ve dilerim ki bilim adamları yanılıyordur. Aksini düşünmek bile istemiyorum...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..