Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
İnançlar
 

Bir yiğit aranıyor

İslamiyet ve Müslümanlara saldırılar hat safhada. Bizi barbarlıkla suçlayan haçlı zihniyeti yine hortladı. Savaşlar şu anda kanla olmamış olabilir ama, çağımızın en büyük cephesi olan psikolojik savaş Müslüman alemi olarak mağlup durumdayız. Her türü çirkin saldırı altında verdiğimiz cevap şiddet, öldürme olmamalı.

Aslında bizde onlara karşı saldırı yapmalıyız. Bizi küçük düşüren zihniyetleri biz yüceltmemeliyiz. Onların dinine saygı göstermemiz için onlarında bize saygı göstermesi gerekir.

Özünde bugünkü hıristiyanlıkla ya da yahudilikle Kur’an’ da bahsedilen din arasında hiçbir ortak nokta yoktur. Onların inandığı isaya yada musaya hakaret edersek(küfr dışında), bizim inancımızda belirtilen peygamberlere hakaret etmiş sayılmayız.

Örneğin günümüz hıristiyanlık inancını ele alalım; onların isa inancı tanrının oğlu olduğu yönünde. Baba-oğul-kutsal ruh inancı hakim. Bunu bizim inancımızdaki isaya benzetirsek maazallah dinden çıkmış oluruz. Çünkü inancımızda İhlâs Süresi mealinde şöyle belirtilmektedir:

« De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur. »

Bu durumda onların isa ve hıristiyanlık inancı uyduruk bir dinden başka bir şey değildir. Ne onların isası bizim inandığımız İsa peygamber ne onların dini olan hıristiyanlık gerçek bir dindir.

NOT: Günümüz Hıristiyan/Yahudi dinleri kendi dinlerinden başka bir din tanımamaktadır. İslamiyetten sonra da onlar artık bizim için bir din değildir. Tevhid inancını kaybetmiş üçbeş çapulcunun uydurduğu bir dindir.

Bütün bu söylediklerimden sonra;

*** Yok mu bir tane karikatürist yada birileri bunların isasını haç şeklinde kazığa oturtacak şekilde çizecek birileri. Önlerine de Yahudiler adı altında alkış tutacak şekilde.

*** Yok mu üçbeş inanan hakarete gülerek/geçiştirerek değil de; hakaretle karşılık verecek…            

 
Toplam blog
: 121
: 483
Kayıt tarihi
: 21.04.09
 
 

Güneş ilk aydınlığını vurduğu an yeryüzüne. Işıltı içine girer hayat. Ve bu ışıltının peşinden koşma..